(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Ekologické tašky z Horehronia putujú aj na európsky trh

Autor PRServis júl 2020 -
Ilustračné foto Ilustračné foto Pixabay

Závod Harmanec – Kuvert zvyšuje produkciu o 75 miliónov tašiek ročne. Pomáha životnému prostrediu na Slovensku aj v ďalších európskych krajinách.

Prevádzka v Brezne nadväzuje na viac ako 100-ročnú tradíciu papierenského priemyslu v regióne a patrí k najmodernejším európskym producentom papierových tašiek. Je súčasťou holdingu ECO – INVESTMENT, a. s. V roku 2019 tam vyrobili 1, 5 miliardy kusov obálok a papierových tašiek.

„Dopyt po ekologických obaloch je obrovský a my sme pripravení reagovať. V roku 2020 vyrobíme viac ako 234 miliónov kusov papierových poštových obálok a nákupných tašiek, pričom rozširujeme výrobu o nové taškovacie stroje,“ uviedol prezident a predseda predstavenstva holdingu ECO – INVESTMENT, a. s., Milan Fiľo.

Nárast elektronickej komunikácie v dôsledku pandémie Covid-19 podľa neho spôsobil zníženú spotrebu poštových obálok používaných v obchodnej a transakčnej komunikácii. Výrobcovi sa to podarilo kompenzovať vďaka rastu potreby papierových nákupných tašiek take-away pre gastroservis a nahrádzaním plastových nákupných tašiek ekologicky šetrnejšími papierovými taškami.

„Postupne sa výrobná kapacita zvýši o 75 miliónov kusov ročne. Celkovo plánujeme v najbližšom období v závode v Brezne preinvestovať cca. 3 milióny eur,“ vysvetlil šéf holdingu.

Zvyšovanie zamestnanosti v regióne

Harmanec – Kuvert je dôležitým regionálnym zamestnávateľom. Doteraz tu pracovalo 170 ľudí a vďaka rozšíreniu výroby k nim pribudne ďalších 100.

Vzhľadom na polohu regiónu má pôsobenie spoločnosti pozitívny dopad aj na množstvo rodín žijúcich v susedných okresoch s vysokou mierou nezamestnanosti. Spoločnosť ponúka výborné platové podmienky, 13. a 14. plat či širokú škálu zamestnaneckých benefitov.

Široký výber a ohľad na ekológiu

Tašky z Brezna putujú okrem Slovenska aj na český, maďarský, anglický, belgický a holandský trh. Vďaka zvyšovaniu produktivity, diverzifikácii výroby a najmä investíciám do technológií môže spoločnosť ponúknuť zákazníkom široký sortiment papierových tašiek. Od jednofarebných tašiek na potraviny a take-away až po papierové tašky s potlačou využívané v textilnom priemysle a na darčekový sortiment.

„Ekológia a životné prostredie je pre nás mimoriadne dôležitá oblasť. Nie len Harmanec – Kuvert, ale všetky naše spoločnosti reagujú na výzvy aj v environmentálnej oblasti. Realizujeme opatrenia, ktoré sú zamerané na ochranu životného prostredia, znižovanie spotreby energií, zvyšovanie využiteľnosti recyklovaných papierov a farieb, a kladieme dôraz na výber dodávateľov s ohľadom na ich vzťah k životnému prostrediu,“ doplnil Milan Fiľo.

O holdingu

ECO-INVESTMENT, a. s., je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, potravinárstvo a reality.

Od svojho založenia je holding prítomný aj vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.

PRServis

harmanec prservis