(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

GEFCO zabezpečí logistiku pre klimatizácie Panasonic v časti západnej Európy

Autor TS november 2020 -

Trh so zariadeniami na chladenie a ohrievanie rastie a spolu s ním aj nároky zákazníkov na kvalitnú a dochvíľnu realizáciu dodávok.

Spoločnosť GEFCO France vyhrala tender na dvojročnú zmluvu na zabezpečenie komplexnej logistiky produktov divízie Panasonic Aircon, zameraných na ohrev a chladenie.

„Našou prioritou je uspokojiť zákazníkov prostredníctvom spoľahlivých, včasných dodávok, ktoré spĺňajú vysoké štandardy kvality spoločnosti Panasonic. Vďaka unikátnemu riešeniu pri spracovaní všetkých našich objednávok bez ohľadu na ich veľkosť a novým službám pre monitoring dodávok splnila ponuka spoločnosti GEFCO všetky požadované kritéria,“ komentoval Xavier Dupeyrot, regionálny manažér dodávateľského reťazca spoločnosti Panasonic.

Od septembra 2020 tak GEFCO zabezpečuje každodenné dodávky produktov najmä na francúzskom trhu, ale i k mnohým zákazníkom v Belgicku a vo zvyšku Európy.

Logistické riešenia pre rôzne situácie

Nakládka produktov prebieha v skladoch v Satolas-et-Bonce blízko Lyonu. Transport potom pokračuje podľa objemu jednotlivých zásielok buď na miesto inštalácie u zákazníka spoločnosti Panasonic, k maloobchodníkom alebo k veľkoobchodným zákazníkom. Zásielky transportujú na paletách konsolidovaných na pobočke GEFCO v neďalekom Vénissieux. Tá nedávno prešla rozšírením a modernizáciou práve z dôvodu odbavovania veľkoobjemových zásielok buď prostredníctvom čiastočných (LTL) alebo kompletných (FTL) pozemných preprav.

GEFCO okrem toho navrhlo doplnkové služby pre správu pravidelných objednávok menšieho objemu (jedna či dve palety), ktoré treba dodať priamo na miesto stavby. Rovnako tak firma zabezpečuje pre Panasonic i dodávky do cieľovej destinácie prostredníctvom dedikovaných tokov produktov s pevne daným harmonogramom.

Riadiace centrum operácií a monitoring tokov

Pretože trh s produktmi na ohrev a chladenie za posledných niekoľko rokov kontinuálne rastie, dvomi hlavnými kritériami spoločnosti Panasonic pri výbere logistického partnera boli:

  • dodržiavanie termínov požadovaných zo strany zákazníka,
  • zabezpečenie logistických tokov týchto produktov s vysokou hodnotou.

Z hľadiska komfortu zákazníka navrhla logistická spoločnosť širokú škálu služieb, vrátane monitoringu zásielok a potvrdení o doručení. Súčasne GEFCO zriadilo vo Vénissieux dedikované riadiace centrum pre každodenné operácie a ich koordináciu s cieľom zabezpečiť plynulosť tokov i maximálnu spokojnosť zákazníka.

Schopnosť prevádzkovať komplexné reťazce

Yvon Pasquiou, riaditeľ obchodu a marketingu spoločnosti GEFCO France, na margo spolupráce povedal: „Toto partnerstvo je ďalším príkladom vysokého úsilia spoločnosti GEFCO pri spolupráci so zákazníkmi. V súlade s naším mottom ,Partners, unlimitedʻ vychádzame z našich odborných znalostí v odbore komplexných dodávateľských reťazcov a vytvárame riešenia s vysokou pridanou hodnotou, ktoré plne saturujú potreby našich zákazníkov.“

GEFCO je svetovým lídrom v multimodálnom riešení dodávateľského reťazca a európskym lídrom v logistike pre automobilový priemysel. Pôsobí v 47 krajinách a jej súčasťou je integrovaná globálna sieť s 300 pobočkami a približne 15 000 zamestnancami. Na Slovensku o. i. zabezpečuje vstupnú aj výstupnú logistiku pre automobilku PSA Peugeot Citroen pri Trnave. V roku 2019 dosiahla Skupina GEFCO obrat 4,7 miliardy eur.

TS

Gefco 6 

 

Mohlo by vás zaujímať:

GEFCO zavedie v logistike pre Airbus recyklovateľné prepravné obaly

Činnosť a biznis európskej logistickej spoločnosti

Aký podiel ľudského faktora si vyžaduje 3PL logistika?