(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Spoločnosť Eurowag posilňuje pozíciu e-mobility v Európe

Autor DG február 2021 -
Spoločnosť Eurowag posilňuje pozíciu e-mobility v Európe MAN / AMP

Partnerstvo s platformou Last Mile Solutions potvrdzuje záväzok firmy týkajúci sa zelenej mobility a jej pozíciu vedúceho poskytovateľa riešení v nákladnej cestnej doprave.

Spoločnosť Eurowag oznámila svoju rozvojovú investíciu do Last Mile Solutions, najrýchlejšie rastúcej európskej platformy e-mobility so sídlom v Holandsku. Oba subjekty tak spájajú sily, aby zákazníkom v celej Európe poskytli čo najlepšie služby v odvetví elektrickej mobility a zároveň potvrdili svoje zameranie na udržateľnú dopravu.

Nezávislá platforma na riadenie nabíjania

Spoločnosť Last Mile Solutions (LMS) ponúka najkomplexnejšiu nezávislú platformu na riadenie nabíjania elektrických vozidiel a inteligentnej energie pre spoločnosti v oblasti e-mobility. Prevádzkuje viac ako 37 000 pripojených nabíjacích staníc a viac ako 150 000 aktívnych nabíjacích kariet s používateľmi vo viac ako 22 krajinách. Nie je súčasťou žiadnej značky.

Last Mile Solutions založili v roku 2005 v Rotterdame Eric van Voorden a Johan Brouwer a dnes je jedným z najväčších a najrýchlejšie rastúcich poskytovateľov dobíjacích platforiem v Európe. Platforma spoločnosti umožňuje operátorom nabíjacích bodov (CPO), poskytovateľom služieb elektrickej mobility (EMSP), utilitám, automobilovým spoločnostiam a výrobcom automobilov, spoločnostiam Fleet & Lease a mestským samosprávam ponúkať svojim zákazníkom riešenia nabíjania elektromobilov a jeho spoľahlivé riadenie.

Cieľavedomá, moderná stratégia

„Našou víziou je demokratizovať odvetvie cestnej mobility technologickou revolúciou. Vytvárame udržateľné finančné a technologické riešenia, ktoré pomôžu odvetviu, spoločnosti i životnému prostrediu. Toto partnerstvo pomôže napĺňať naše zelené ciele a upevní naše zameranie na automobilový priemysel,“ povedal Martin Vohánka zo spoločnosti Eurowag. Rozvojová investícia je logickým krokom, odvíjajúcim sa od jej stratégie poskytovať integrované, environmentálne šetrné udržateľné riešenia pre mobilitu.

„Ako líder v odvetví veríme, že našou prirodzenou povinnosťou je viesť snahy v oblasti udržateľnosti a venovať sa rôznym projektom a iniciatívam, ktoré sú vytvorené na mieru pre čistú mobilitu,“ potvrdil Giles Shrimptom, výkonný riaditeľ spoločnosti pre automobilové odvetvie.

Petr Füzék, riaditeľ spoločnosti Eurowag pre e-mobilitu, bol i konkrétnejší: „Za uplynulé dva roky me uviedli niekoľko produktov pre vodičov a operátorov elektrických vozidiel. V tejto súvislosti vidíme v Last Mile Solutions úžasný potenciál pre synergie. Veríme, že spoločne dokážeme zlepšiť hodnotu viacerých zákazníckych produktov, napríklad systémov riadenia vozových parkov, telematiky, navigácie či analýzy dát.“

„Táto investícia predstavuje základ hlbokého partnerstva, ktoré je v našom sektore jedinečné. Zrýchli náš celoeurópsky rast, posilní vývoj nových funkcií, ktoré budú optimalizovať skúsenosť vodičov elektrických vozidiel a zároveň nám umožní zachovať si nezávislosť pre zákazníkov B2B. Toto partnerstvo zásadne prispeje k elektrifikácii mobility a odvetvia dopravy v Európe. Nové služby a produkty tejto spolupráce predstavíme už v roku 2021,“ vyjadril sa Eric van Voorden, spoluzakladateľ a CEO spoločnosti LMS.

Eurowag a Drake Star Partners 

Spoločnosť Eurowag je so svojou 25-ročnou históriou najrýchlejšie rastúcim poskytovateľom integrovanej mobility v Európe. Spolupracuje so spoločnosťami zaoberajúcimi sa komerčnou cestnou dopravou, ktoré prevádzkujú dovedna viac ako 350 000 vozidiel v krajinách Európy, Ázie a Blízkeho Východu. V rámci svojich produktov a služieb rieši od platieb za klasické aj alternatívne palivo a mýto, vrátenia dane, telematiku cez rôznorodé finančné služby či elektromobilitu až po poradenstvo.

Investíciu do Last Mile Solutions manažovala globálna investičná banková spoločnosť Drake Star Partners. Poskytuje služby v odvetví technológií, médií a komunikácie (TMC) prostredníctvom pobočiek v New Yorku, Londýne, Paríži, Mníchove, San Franciscu, Los Angeles, Berlíne, Amsterdame a Ženeve. Firma sa zameriava na fúzie a akvizície a podnikové financie. Od roku 2004 dokončila viac ako 360 transakcií, z toho 70 % cezhraničných.

DG