(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

V roku 2021 nakúpili Slováci kryptomeny za 25 miliónov eur

Autor OTS január 2022 -
V roku 2021 nakúpili Slováci kryptomeny za 25 miliónov eur Pixabay / Benjamin Nelan

Najviac u nás majú záujem investovať do kryptomien muži v strednom či mladšom veku, so stredným a vyšším príjmom.

V roku 2021 bol o kryptomeny najväčší záujem v ich histórii. Trh s nimi narástol niekoľkonásobne. Slováci za týmto trendom nezaostávali a podľa prieskumu slovenskej krypto spoločnosti Fumbi sa počet používateľov zvýšil v porovnaní s rokom 2020 minimálne o 400 %.

„Rok 2021 bol doteraz pre kryptomeny najvýznamnejším rokom. Dosiahli sme nové cenové maximá nielen pri bitcoine, ale aj pri dalších kryptomenách. Celkovo trh rástol v desiatkách percent až dosiahol hodnotu 2,5 bilióna eur ,“ uviedol Juraj Forgács, CEO a zakladateľ spoločnosti Fumbi.

„Aj keď záver roka bol v znamení klesania, u Slovákov záujem pretrvával a ku koncu roka sme evidovali celkové investície za viac ako 25 miliónov eur,“ konštatoval.

Kto na Slovensku investuje?

Podľa dát spoločnosti Fumbi sa v roku 2021 rozloženie žien a mužov investujúcich do kryptomien veľmi nezmenilo. Stále je pomer 80:20 v prospech mužských používateľov. Toto odzrkadľuje aj celosvetový jav, pretože vo svete tiež investujú do kryptomien väčšinou muži, aj keď percento žien pomaly narastá.

Dáta zároveň hovoria o tom, že kryptomeny nie sú len doménou pár oblastí a väčších miest – používatelia sú zastúpení rovnomerne po celom Slovensku a pochádzajú zo všetkých krajov, z väčších aj z menších miest.

Z výsledkov prieskumu, ktorý si spoločnosť Fumbi objednala u prieskumnej agentúry, vyplýva, že najviac majú záujem investovať do kryptomien muži v strednom či mladšom veku. Prevažne sú to ľudia s rodinou a so stredným a vyšším príjmom.

O spoločnosti Fumbi

Fumbi Network je slovenská krypto-investičná spoločnosť, ktorá vznikla v roku 2018 a získala už vyše 80 000 používateľov na Slovensku, ale aj v Českej republike a v Poľsku. Možnosť využiť potenciál rýchlo rastúceho odvetvia kryptomien prináša širokej verejnosti, pretože maximálne zjednodušuje spôsob investovania – nielen pohodlným nákupom, ale aj tým, že používatelia nemusia riešiť nákup a využívanie vlastných peňaženiek.

Kryptomeny zakúpené cez spoločnosť Fumbi sú v priamom vlastníctve používateľov a uskladnené sú prostredníctvom platformy Ledger Vault, čo je jedno z najdôveryhodnejších a najlepších riešení úschovy kryptomien na svete.

Pre verejnosť je príťažlivé aj to, že cez Fumbi sa dá začať investovať do kryptomien už so sumou 50 €.

OTS