(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Deutsche Telekom rieši systémom Intelsatu zber údajov z veterných turbín a ďalšie služby internetu vecí

Autor OTS marec 2023 -
Deutsche Telekom rieši systémom Intelsatu zber údajov z veterných turbín a ďalšie služby internetu vecí Pixabay / Norbert Pietsch

Globálna satelitná služba bude integrovaná s geograficky široko distribuovanými aplikáciami, ako je infraštruktúra obnoviteľných zdrojov energie a monitorovanie životného prostredia.

Spoločnosť Deutsche Telekom IoT (DT IoT) plánuje integrovať do svojej cloudovej ponuky internetu vecí (IoT) systém Intelsat FlexEnterprise. Rozšíri tak výkonné a ľahko použiteľné riešenia IoT na viaceré lokality bez ohľadu na dostupnosť optického alebo mobilného pripojenia.

Zber údajov aj z ťažko dostupných miest

Služby internetu vecí sa čoraz viac využívajú v rôznych podnikoch – zhromažďujú údaje z tisícov zariadení a analyzujú ich spôsobom, ktorý organizáciám pomáha:

  • zvyšovať efektívnosť systémov,
  • znižovať plytvanie,
  • monitorovať citlivé prostredie,
  • poskytovať nové poznatky o procesoch a prevádzke.

Využitím FlexEnterprise na doplnenie mobilného pripojenia môže DT rozšíriť dosah a účinnosť svojho riešenia a dosiahnuť pre zákazníkov lepšie výsledky.

„Satelitné pripojenie umožňuje internetu vecí prepojiť fyzické objekty a zariadenia kdekoľvek na svete s virtuálnym svetom s cieľom zlepšiť zber údajov, analýzu a rozhodovanie v reálnom čase,“ povedal Brian Jakins, generálny riaditeľ Intelsat Networks.

„Pomocou FlexEnterprise rozširuje Deutsche Telekom užitočnosť svojej ponuky IoT, najmä pre široko distribuované aplikácie, ako je infraštruktúra obnoviteľných zdrojov energie a ekologické monitorovanie životného prostredia IoT.“

Satelitná infraštruktúra do služieb zákazníkov

„Integráciou satelitného pripojenia do našej ponuky DT IoT prepájame všetko a všade a meníme budúcnosť globálnej siete IoT,“ uviedol Dennis Nikles, generálny riaditeľ spoločnosti Deutsche Telekom IoT GmbH.

„Naši zákazníci majú teraz k dispozícii jediný kontaktný bod, ako aj ‚sieť sietí‘ s jednoduchým a všadeprítomným pripojením, ktoré prináša úplne nové možnosti.“

FlexEnterprise je služba pripojenia podnikovej triedy pripravená na použitie, ktorá integruje satelitné a pozemné siete na rozšírenie internetu, cloudu a súkromných sietí.

Globálnu infraštruktúru FlexEnterprise spravuje spoločnosť Intelsat, čím sa eliminuje potreba zákazníkov udržiavať vlastnú satelitnú infraštruktúru a odborné znalosti. Intelsat bude spoločnosti DT poskytovať FlexEnterprise ako ponuku satelitov formou služby, čím sa ešte viac skráti čas a znížia náklady na prevádzku nových služieb.

Satelitná platforma Intelsat FlexEnterprise umožňuje prevádzkovateľom mobilných sietí ponúkať služby podobné pozemným sieťam bez ohľadu na geografickú polohu.

Zákazníci priemyselného internetu vecí si môžu pripojiť zariadenia na ťažko dostupných miestach, napríklad na ovládanie veterných turbín na mori alebo vrcholoch hôr či na zber dát zo snímačov hladiny vody na vzdialených miestach na účely monitorovania povodňových rizík.

O spoločnosti Intelsat

Spoločnosť je prevádzkovateľom jednej z najväčších integrovaných satelitných a pozemných sietí na svete a popredným poskytovateľom leteckej konektivity.

Globálny tím Intelsatu sa zameriava na poskytovanie bezproblémovej a bezpečnej satelitnej komunikácie vládnym, mimovládnym a komerčným zákazníkom prostredníctvom globálnej siete novej generácie a spravovaných služieb spoločnosti.

Intelsat prekonáva digitálnu priepasť tým, že prevádzkuje jednu z najväčších a najpokročilejších satelitných flotíl na svete a infraštruktúru pripojenia.

OTS