(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Spoločenská zodpovednosť v Kauflande

Autor OTS apríl 2018 -

Spoločnosť pokračuje v nasadenom tempe a snaží sa správať zodpovedne vo viacerých smeroch.

V ostatných rokoch sa dostáva čoraz viac do popredia téma dobrovoľníctva a firmy sú v tejto oblasti z roka na rok aktívnejšie. Kaufland svojich zamestnancov motivuje, aby sa zúčastňovali na dobrovoľníckych aktivitách, akými sú projekt Naše mesto, Giving Tuesday či kampane Daj pár deci alebo Divadelná kvapka krvi, ktoré organizuje v spolupráci so Slovenským Červeným krížom (SČK) už 5 rokov.

„Od roku 2014 sa nám podarilo získať krásnych 353 litrov vzácnej tekutiny,“ informuje Erika Turček Pfundtnerová zo CSR oddelenia spoločnosti Kaufland. Spolupráca s SČK sa však dobrovoľnými odbermi nekončí. „V uplynulom roku sme spolu s SČK odštartovali aj nový projekt s názvom „Pomáhajme s chuťou“, prostredníctvom ktorého sme podporili terénne sociálne služby SČK a zakúpili špeciálne upravené vozidlá pre 5 územných spolkov po celom Slovensku. Každý zákazník, ktorý počas trvania projektu nakúpil produkty K-Classic prispel na kúpu týchto vozidiel,“ hovorí E. Turček Pfundtnerová.

Humanitárna činnosť SČK je ďalšou oblasťou, kde je Kaufland aktívny. Celkovo daroval už 8 záchranárskych stanov pre prípad krízových situácií.
Tradíciu v Kauflande má už aj spoločná zbierka potravín, ktorá sa koná každoročne v jeden deň v októbri. Táto zbierka s názvom Pomáhame potravinami je zameraná na pomoc ľuďom v núdzi formou darovania potravinových balíkov. Minulý rok sa počas jedného dňa podarilo vyzbierať 49 ton potravín, ku ktorým Kaufland venoval ďalších 10 ton.

Ohľaduplnosť a spoločenská zodpovednosť firmy voči životnému prostrediu sa prejavuje napríklad v rozširovaní sortimentu, ktorý je vyrobený s ohľadom na životné prostredie a ľudí. „Dávame tak priestor našim zákazníkom, aby boli zodpovední aj medzi nákupnými regálmi,“ vysvetľuje Turček Pfundtnerová. Predajne obchodného reťazca už dlhodobo využívajú technológiu rekuperácie, LED osvetlenie, sú vybavené energeticky efektívnou technikou, ako napríklad ekologickejšími chladiacimi a mraziacimi boxami. Kaufland tiež postupne nahrádza aj papierové cenovky elektronickými pri ovocí a zelenine. Pri zásobovaní jednotlivých predajní dbá na elimináciu uhlíkovej stopy v čo najväčšej miere.

OTS