(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Mark Zuckerberg v Európskom parlamente 22. mája

Autor Antonio Tajani, Carlo Corazza máj 2018 -
Mark Zuckerberg Mark Zuckerberg Wikimedia/TechCrunch

Šéf Facebooku na híringu odpovedal na otázky o ochrane súkromia a osobných údajov a možných hrozbách zo siete pre voľby.

Konferencia predsedov politických skupín EP odsúhlasila, že Mark Zuckerberg príde na stretnutie so zástupcami Európskeho parlamentu vyjasniť otázky, ktoré sa týkajú používania osobných údajov. Zakladateľ a šéf Facebooku prijal pozvanie a v Bruseli sa stretol s lídrami politických skupín a predsedom a spravodajcom Výboru pre občianske práva, spravodlivosť a vnútorné veci.

„Naši občania si zaslúžia detailné vysvetlenie. Vítam rozhodnutie Marka Zuckerberga prísť osobne medzi predstaviteľov 500 miliónov Európanov. Je to krok správnym smerom k znovunastoleniu dôvery,“ povedal predseda EP Antonio Tajani. „Konferencia predsedov sa tiež rozhodla zorganizovať híring s Facebookom a ďalšími zainteresovanými. Cieľom je umožniť  členom príslušných výborov uskutočniť hĺbkovú analýzu všetkých aspektov, ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov. Osobitný dôraz bude kladený na možný dopad na volebné procesy v Európe," avizoval.

Stretnutie sa uskutočnilo 22. mája a jeho priebeh streamovala audiovizuálna služba Európskeho parlamentu. 

A. Tajani vo vydanej správe uviedol, že prioritou EP je zaistiť fungovanie digitálneho trhu a vysokou úrovňou ochrany osobných údajov, efektívnymi pravidlami copyrightu a ochranou práv spotrebiteľov. Internetové giganty musia podľa neho niesť zodpovednosť za to, čo publikujú - vrátane zjavne falošných správ a ilegálneho obsahu. "Slobodu musí sprevádzať aj zodpovednosť,“ dodal A. Tajani.

Carlo Corazza, EP

Multimédiá