(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Albatros Logistics rozširuje kapacity v Žiline

Autor Katarína Remiaš november 2018 -

Dôvodmi sú ekonomický rast, zvýšené požiadavky dodávateľov závodu KIA aj noví klienti z logistiky a priemyslu.

Albatros Logistics, jeden z lídrov v medzinárodnej logistike žilinského regiónu, túto jeseň už po tretíkrát rozširuje svoje kapacity v logistickom parku P3 Žilina. Spoločnosť vstúpila na Slovensko v roku 2012 so skúsenosťami s medzinárodnou prepravou pre automobilový priemysel.

„Špecializujeme sa na logistiku elektroniky a súčiastok pre automobilový priemysel. Pre nášho klienta KIA Motors a jeho dodávateľov v Žiline sme hľadali špičkové haly A kategórie. P3 Logistic Parks v tom čase otvoril svoj nový priemyselný park, ktorého sme sa stali prvým nájomcom. Dnes rastieme spolu s nimi a z pôvodných 3 000 m² v roku 2012 sme už po tretíkrát rozšírili naše kapacity na súčasných 8 376 m² skladových priestorov a 295 m² kancelárií,“ hovorí Yongkyo Jeong, generálny riaditeľ Albatros Logistics.

Dnes má Albatros Logistics päť klientov, s očakávaným ročným obratom takmer 2,5 mil. € v roku 2018, ktorým poskytuje nielen zmluvné 3PL logistické služby, ale taktiež priestory pre ľahkú výrobu, vrátane colných vybavení a multimodálnej vnútroštátnej či medzinárodnej dopravy.

„Vďaka vývoju vlastných IT riešení, našim skúsenostiam a skúsenostiam našich klientov, sa intenzívnejšie sústredíme na just-in-sequence a line feed riešenia,“ hovorí o ďalších plánoch Albarosu Y. Jeong a dodáva: „Od začiatku v roku 2012 sme nainštalovali vysokoúložný regál s vlastným systémom skladového hospodárstva – WMS – a montážnym systémom just-in-time / just-in-sequence. V automatizácii plánujeme pokračovať aj naďalej a otvárať tak príležitosti ďalším medzinárodným spoločnostiach na Slovensku hľadajúcim medzinárodné prepravné služby alebo priestory pre výrobu.“

Špičková logistika v perspektívnom regióne

P3 Logistic Parks v žilinskom parku spravuje tri priemyselné nehnuteľnosti, v ktorých postavila špičkové haly kategórie A s celkovou plochou vyše 28 000 m². Haly v parku P3 Žilina sú vybavené moderným systémom vykurovania a ventilácie, majú zvýšenú tepelnú izoláciu strechy aj úsporné inteligentné LED osvetlenie. Budovy sú zároveň pripravené na ďalšie expanzné rozšírenie prostredníctvom dvojpodlažných vstavieb. Prispôsobená bola ako statika konštrukcie, tak i prípojka vody a kanalizácie.

„Výborná poloha a dostupnosť v rámci V4 a CEE regiónu, efektívna infraštruktúru, rozbehnutý automotive priemysel a kvalitné logistické služby lákajú ďalšie firmy a investorov aj z iných oblastí,“ komentuje potenciál žilinského regiónu Peter Jánoši, riaditeľ P3 Logistic Parks pre Slovensko.

Viac o Albatros Logistics

Albatros Logistic Service GmbH je medzinárodná logistická spoločnosť so sídlom vo Viedni, s pobočkami v Rakúsku, na Slovensku, v Čechách, Nemecku a Južnej Kórei. Zameriava sa na trh Európy a Ázie, jej špecializáciou sú odvetvia elektroniky a automatizácie. Zákazníkom ponúka riešenia šité na mieru. Ponúka riešenia v leteckej, námornej a vnútrozemskej doprave v rámci celosvetového manažmentu dodávateľského reťazca.

P3 Logistic Parks

P3 je vlastníkom, developerom a správcom európskych priemyselných nehnuteľností. Do portfólia P3 patrí viac než 185 priemyselných nehnuteľností s rozsahom 4,2 mil. m2 v 9 krajinách. Spoločnosť ďalej disponuje pozemkami na ďalší rozvoj a výstavbu budov s celkovou rozlohou viac ako 1,8 mil. m2.

Na Slovensku P3 momentálne vlastní a spravuje desať priemyselných nehnuteľností v dvoch parkoch s prenajímateľnou plochou vyše 240 000 m². Parky P3 Bratislava aj P3 Žilina majú strategickú polohu s vynikajúcim napojením na dôležité európske dopravné komunikácie a stále disponujú voľnou kapacitou pre ďalších potenciálnych zákazníkov. P3 sa zameriava na poskytovanie prvotriednych služieb v strategických lokalitách a vysoko kvalitných budovách. Všetky nehnuteľnosti, ktoré stavia, sú šetrné k životnému prostrediu  a zodpovedajú vysokým medzinárodným štandardom. Vlastníkom spoločnosti P3 je GIC, Singapursky štátny investičný fond.

Katarína Remiaš, 1st Class Agency