(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Nová gastro pasáž v bratislavskom Avione

Autor Katarína Šutárová december 2018 -

V najväčšom nákupnom centre na Slovensku otvárajú jednu z najmodernejších gastronomických zón v Európe.

Viac miesta na stretávanie sa, oddych, príjemné posedenie pri kvalitnom jedle či káve budú mať návštevníci Avionu v Bratislave k dispozícii už od 6. decembra tohto roku. Originálne riešená gastro pasáž s rozlohou 5 000 m² vznikla v časti pôvodného hypermarketu podľa návrhu architekta Pavla Suchánka. Celková investícia do projektu dosiahla 12,5 milióna eur.

,,Od otvorenia Avionu v roku 2002 sa veľa zmenilo. Požiadavky a očakávania zákazníkov sa neustále vyvíjajú a retailové prostredie sa vplyvom technológií, urbanizácie, ekonomiky a ďalších faktorov rýchlo mení. Aj v bratislavskom Avione sa chceme prispôsobiť novým trendom a zostať dlhodobo atraktívnym miestom pre nášho zákazníka, spoznávať jeho potreby a túžby,“ povedal riaditeľ nákupného centra Vladimír Bereš. „Veríme, že z novej pasáže sa stane miesto stretávania sa, ktoré spája rôzne komunity, miesto, kde sa ľudia inšpirujú, získavajú skúsenosti s novými technológiami, nakupujú, jedia a prirodzene trávia svoj čas,“ dodal.

Dvakrát toľko prevádzok

Počet príležitostí na príjemné posedenie pri dobrom jedle a nápojoch sa vďaka tejto novej časti nákupného centra zdvojnásobí. Celkovo v novej časti pribudne 20 gastro prevádzok, pričom štvrtina z nich bola aj v pôvodnom foodcourte.

,,Snažili sme sa vybrať ponuku gastroprevádzok tak, aby sme oslovili čo najviac návštevníkov. Aj preto sme sa zamerali nielen na overené značky, ale aj na nové a čoraz obľúbenejšie street food koncepty ako napríklad Regal Burger, Thali či Pho,“ doplnil manažér projektu Radovan Galamboš. „Podmienkou bolo, aby každá prevádzka do nových priestorov priniesla aj novinky v menu,“ povedal.

Pôvodný foodcourt v apríli 2019 nahradia štyri nové predajne. Existujúca reštauračná zóna na 1. poschodí nad klziskom bude fungovať aj naďalej. Pre návštevníkov bude v novej gastro pasáži k dispozícii 650 miest na sedenie v ôsmich rôznych zónach s pripojením pre laptopy či nabíjanie mobilov. Súčasťou zóny bude aj vonkajšia terasa so zeleňou a s obsluhou.

Škandinávsky dizajn Made in Slovakia

Dizajnový foodcourt v škandinávskom štýle inšpirovaný zákutiami veľkomiest pochádza z architektonickej kancelárie Pavla Suchánka. Hlavnými prvkami v interiéri sú množstvo prírodného dreva a sklené plochy prepúšťajúce zvonka denné svetlo.

dscf7557

Nákupné centrum Avion v Bratislave postavila, vlastní a spravuje developerská spoločnosť INGKA Centres (predtým IKEA Centres), ktorá patrí do skupiny INGKA Group. Spoločnosť plánuje postupne meniť Food & Beverage koncepty aj vo svojich ďalších centrách v Európe a v Rusku. Aktuálne napríklad prebieha rozšírenie foodcourtu v nákupnom centre Avion v Ostrave, nové koncepty už majú centrá v ruských mestách Moskva, Kazaň, Jekaterinburg a v portugalskom Porte.

Katarína Šutárová, agentúra LIKE

Prevádzky v novej gastro pasáži

1. Nord See
2. Regal Burger
3. Subway
4. FitFood
5. Nomad
6. I love pasta
7. Pizza Hut
8. Hummus & Couscous
9. Pho
10. Burger King
11. Koliba
12. Pirohi Hi
13. Santa Fe
14. LA Finger
15. Kiosk cukrárskym sortimentom
16. Kiosk s pekárskym sortimentom
17. Sushi Time
18. Avia cafe
19. Art café
20. Art cafe bar

V2 B