(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Hotel Alexander je vlajkovou loďou ubytovania a kongresov v Bardejovských kúpeľoch

Autor Paperlife február 2019 -
Hotel a cár Alexander Hotel a cár Alexander

Za tri roky existencie si moderný hotel našiel svoju klientelu. Je najväčším kongresovým hotelom v Prešovskom kraji na východ od Tatier.

Najluxusnejší štvorhviezdičkový kongresový hotel Alexander za tri roky od svojho otvorenia presvedčil kvalitou ubytovania, wellness, gastronómie a zázemia kongresového turizmu. Táto vlajková loď Bardejovských kúpeľov sa teší značnému záujmu bonitnej klientely predovšetkým z Prešovského a Košického kraja. Jeho priemerná vyťaženosť sa zvyšuje každý rok a už dosiahla ekonomicky zaujímavú úroveň rentalibility. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a. s., Tamara Šatanková.

„Načasovanie otvorenia hotela nemohlo byť lepšie. Slovensko zažíva najintenzívnejší niekoľko rokov kontinuálne trvajúci ekonomický rast vo svojich dejinách, sprevádzaný zvyšovaním reálnych miezd i zamestnanosti. Čoraz viacej firiem si môže dovoliť a aj si dovoľuje investovať do zdravia svojich zamestnancov, prispieva im na rekondičné, liečebné i wellnes pobyty. Ujala sa aj novinka v podobe incentívnej čiže zážitkovej turistiky a boom zažíva aj kongresová turistika. Na všetky tieto typy služieb je hotel Alexander ako stvorený,“ uviedla T. Šatanková.

Ambícia byť na špičke

Hotel Alexander vznikol úplnou prestavbou bývalého hotela Minerál. Od začiatku bol koncipovaný ako moderné zariadenie a jeho prevádzka a marketing smerujú k vyzdvihovaniu jeho líderských kvalít. „Stal sa synonymom kongresovej turistiky na špičkovej úrovni, vybudoval si a buduje okruh verných zákazníkov. Najviac k nám zákazníkov opakovane láka vysoká úroveň služieb, vynikajúca kuchyňa, široké možnosti trávenia voľného času v atraktívnom prostredí svetoznámych kúpeľov a úroveň personálu,“ objasnila ekonomická riaditeľka kúpeľov. „Máme tu mnoho mladých ambicióznych ľudí prijatých a vyškolených priamo pre tohto zariadenie. V okruhu cca 100 kilometrov nie je žiadne porovnateľné zariadenie. S výnimkou Vysokých Tatier nie je v celom zvyšku Prešovského kraja iný kongresový hotel s takou kapacitou ako Alexander,“ vyzdvihla T. Šatanková.

Náročná klientela oceňuje najmä prepojene hotela na ďalšie kúpeľné zariadenia a množstvo služieb, ktoré má už zahrnuté v cene pobytu. Alexander má vlastné, dobre vybavené wellness. Hostia v ňom môžu využiť whirlpool, fínsku a parnú saunu, ochladzovací bazén, prívalovú sprchu, tropickú a masážnu sprchu, tepidárium, fitness a širokú ponuku rôznych masáží. Okrem toho je hotel prepojený spojovacou chodbou priamo so susedným hotelom Ozón, kde majú hostia zadarmo k dispozícii aj tamojšie ešte väčšie Wellness SPA s vodným a saunovým svetom a veľkým krytým bazénom.

wellness View01Wellness v hoteli Alexander

Atraktívne možnosti trávenia času v kúpeľoch

V Bardejovských kúpeľoch je veľa možností ako využiť voľný čas. V lete je pre klientov k dispozícii vonkajšie kúpalisko s vyhrievanou vodou. Poteší aj soľná jaskyňa v ubytovacom zariadení Alžbeta, kde kedysi bývala aj cisárovná Sisi. Pre milovníkov športu ponúkajú kúpele 6 tenisových kurtov, squashové ihrisko, bowling bar, petang, minigolf a požičovňu bicyklov. Najobľúbenejšie je spomínané Wellness SPA v hoteli Ozón s vodným a saunovým svetom.

„Bardejovské kúpele sú ideálnym miestom pre všetky formy kongresovej a incentívnej turistiky, ktorá je modernou formou motivácie a odmeňovania zamestnancov, manažérov, obchodných partnerov, spolupracovníkov či top klientov. Netradičná forma prináša netradičné zážitky, motivuje a stimuluje k lepším výkonom. Našim zákazníkom ušijeme takýto program na mieru. Klienti si priamo v kúpeľoch užívajú wellness a rekondičné pobyty, kúpanie, relax, procedúry, lyžovačku, galavečery, živú hudbu, kulinárske špeciality, gurmánske lahôdky, ochutnávky a konzumácie vín a množstvo ďalších akcií,“ vyzdvihla T. Šatanková. „Okrem toho majú k dispozícii výlety do mesta UNESCO – Bardejova a jeho okolia, alebo do blízkeho Poľska. To všetko v jedinečnom prírodnom prostredí, v oáze pokoja a čistého vzduchu. Máme tu pešiu zónu a lesopark, ktoré všetkým ponúkajú pokoj a oddych od každodenného života,“ doplnila.

Čo má ponúknuť kongresový hotel

Hotel Alexander**** vznikol komplexnou prestavbou bývalého hotela Minerál, ktorá trvala 13 mesiacov a stála približne 6,6 milióna eur. Otvorili ho v januári 2016. Ponúka ubytovanie pre 150 osôb v 75 komfortne až luxusne zariadených izbách, z nich je 5 apartmánov a 5 bezbariérových izieb. Izby sú vybavené LCD TV, internetom, telefónom, minibarom a trezorom. V hoteli je k dispozícii 300 kongresových miest v 3 variabilných riešeniach. Technické vybavenie určené na kongresy je na najmodernejšej úrovni. Samozrejmosťou sú klimatizácia, vysokorýchlostné wifi pripojenie na internet, dataprojektory, ozvučenie, mikrofóny, LCD TV a DVD prehrávač, premietacie plátno, office služby, flipcharty a tlmočnícke zariadenie.

KONGRES view01Konferenčná sála

Kongresový hotel nazvali podľa ruského cára Alexandra – víťaza nad Napoleonom, ktorý Bardejovské kúpele navštívil cestou z mierového kongresu v Ľubľane v roku 1821.

Kúpeľníctvo, tradícia a história

Bardejovské kúpele majú najširšie indikačné zameranie spomedzi všetkých slovenských kúpeľov. Patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou. Prvá písomná zmienka o kúpeľoch pochádza už z roku 1247, ich väčší rozmach nastal v prvej polovici 18. storočia. V šesťdesiatych rokoch 18. storočia pribudli prvé murované budovy, čo sa považuje za oficiálny vznik kúpeľov. Okrem spomínaných korunovaných osobností – rakúskej cisárovnej Alžbety a ruského cára Alexandra I. – v nich pobýval napríklad aj cisár Jozef II. (1783), neskoršia manželka cisára Napoleona Mária Lujza (1809) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka Jána III. Sobieského.

Paperlife

(V titulnom obrázku je portrét Alexandra I. od Georga Dawea z roku 1826; zdroj: Wikipédia)

 

Mohlo by vás zaujímať:

Prešovský kraj bude lákať na lokality UNESCO a ďalšie kultúrne pamiatky

Bardejovské kúpele v septembri: dychovka, pivo, víno, mažoretky

Tanky a múzeum vo Svidníku sú prístupné i v zime