(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Shot – prírodná energia, ktorá vás „nakopne“

Autor FYI máj 2019 -

Potrebujete svoj organizmus „dostať do otáčok“, ale nechcete prehĺtať tabletky alebo iné chemicky upravené látky? Potom sú pre vás ideálne tzv. shoty.

Ide o 100-percentné džúsy iba z prírodných ingrediencií. Ich výroba prebieha metódou HPP (high pressure processing), teda s využitím vysokého tlaku, ktorý odstráni mikroorganizmy a nežiaduce látky. Výsledkom je potom na 100 % prírodný džús, ktorý dokáže telo nakopnúť pomocou vitamínov a prírodných látok. Bez pridaných farbív, cukrov či konzervantov.

Jednou zo spoločností, vyrábajúcich kvalitné shoty je Sonatural. Sídli v portugalskom Lisabone a prevádzkuje ju už tretia generácia farmárov. Používajú len úplne čerstvé ingrediencie a uplatňujú také technologické postupy, ktoré zabezpečia zachovanie pôvodnej chuti a tiež všetkých vitamínov a ďalších telu prospešných látok.

Shoty z produkcie Sonatural sú dobrým príkladom funkčných potravín. Vyrábajú ich v troch variantoch – ďumbier a kurkuma s kajenským korením alebo s aktívnym uhlím. Každý shot má základ v jablkovej šťave, ktorá je podľa príchuti doplnená o ďalšie zložky, ako je práve ďumbier (zázvor), citrónová a ananásová šťava či kokosová voda.

Na Slovensku sa zatiaľ priamo nepredávajú, možno ich nájsť napríklad v zahraničných e-shopoch. Cena je približne 1,50 € za 125-gramové balenie.

FYI

3 x shot