(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Cloudové kontaktné centrá verzus klasické call centrá

Autor Jiří Zeman november 2019 -
Cloudové kontaktné centrá predstavujú efektívny nástroj digitálnej transformácie. Cloudové kontaktné centrá predstavujú efektívny nástroj digitálnej transformácie. Genesys

Presun do cloudu je trendom posledných rokov v starostlivosti o zákazníkov. Je to dané ich rastúcimi nárokmi a technologickou gramotnosťou.

Význam cloudových technológií naberá na sile. Podľa agentúry Gartner porastie globálny trh s verejnými cloudovými službami v roku 2019 o 17,5 percenta a dosiahne hodnotu 214,3 miliardy dolárov.

Výnimkou v tom nie je ani zákaznícka starostlivosť, ktorá sa z tradičných call centier presúva do takzvaných cloudových kontaktných centier.

Multikanálová komunikácia je na vzostupe

Prečo sa presun do cloudu stáva trendom starostlivosti o zákazníkov posledných rokov? Je to dané najmä rastúcimi nárokmi spotrebiteľov, ktorí sú dnes technologicky oveľa vyspelejší a sebavedomejší.

Naučili sa používať všetky dostupné komunikačné kanály podľa toho, čo je pre nich práve výhodnejšie. Používajú niekoľko kanálov naraz: chat, SMS, e-mail, sociálne siete aj telefónny hovor.

Túto multikanálovú komunikáciu – takzvaný multichannel alebo omnichannel – perfektne zvládajú práve spomínané cloudové kontaktné centrá. Preto veľa firiem starostlivosť o zákazníkov sťahuje do cloudu.

Moderné funkcie za pružné predplatné

Aké technologické riešenie zvoliť? Napríklad cloudové kontaktné centrum na platforme PureCloud od spoločnosti Genesys ponúka mnoho funkcií pre spoluprácu, komunikáciu a starostlivosť o zákazníka.

Uvedené riešenie je vybudované na cloudovej platforme Amazon Web Services a je vysoko škálovateľné, spoľahlivé a bezpečné. Jeho elastická architektúra je postavená na dobre navrhnutých mikroslužbách.

Moderné nástroje na zabezpečenie starostlivosti o zákazníkov uľahčujú nastavenie, využitie aj financovanie prevádzky. Podporuje omnichannelovú komunikáciu, teda interakciu so zákazníkmi prostredníctvom webu, chatu, e-mailu, hlasových služieb i sociálnych sietí.

Ďalej umožňuje zber zákazníckych dát naprieč kanálmi a personalizáciu interakcie pre každý kontakt. Zabezpečí, že interakcie klienta s firmou sú zmysluplné, konzistentné a zasadené do správneho kontextu, a to bez ohľadu na zvolený kanál.

Dôkladná personalizácia a kontextová interakcia sa dosahuje prostredníctvom automatizovaného inteligentného routingu, ktorý pomáha optimalizovať aj pracovnú záťaž pre operátorov. Zákazníka vždy dovedie k odborníkovi, ktorý dokáže problém najrýchlejšie vybaviť.

Prechod do cloudového kontaktného centra: jednoducho a rýchlo

Platformu PureCloud je možné uviesť do prevádzky v priebehu niekoľkých dní. Škáluje sa automaticky v závislosti na aktuálnych potrebách a úlohách. Systém je vhodný pre organizácie využívajúce v kontaktnom centre od päť po viac ako päťsto operátorov.

Potenciálne výhody migrácie z „on-premise“ systému do cloudu sú zjavné: od flexibilného financovania a riadenia zdrojov cez širšiu škálovateľnosť a prístup k najlepším funkciám až po výkonné nástroje pre riadenie geograficky rozptýlených tímov a zaistenie vysokého užívateľského komfortu pre zákazníkov.

Jiří Zeman, Genesys