(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Palletways ponúka paletovú prepravu na Slovensku, aj cezhranične

Autor Daniela Gilányi jún 2021 -

Britsko-juhoafrická logistická skupina spojila pre svoje operácie Slovensko a Maďarsko do jedného celku, v rámci ktorého ponúka rýchle doručovanie paletových zásielok.

Trh doručovania v oblasti E-commerce aj z dôvodu pandémie Covid-19 každým mesiacom rastie. To je dôvod, prečo britská nadnárodná spoločnosť Palletways vstúpila na slovenský trh so službou doručovania paletových zásielok do domácností „Pallets to Consumers“ (P2C).

Klienti si môžu vybrať, či partneri Palletways doručia tovar koncovým zákazníkom expresne rýchlo alebo na konkrétny dátum a čas, pričom ich budú informovať o každom kroku zásielky.

„Naša služba si nájde klientov v širokom spektre sektorov, ako napríklad v obchode, priemysle, stavebníctve, pri preprave nápojov a suchých potravín alebo v oblasti automotive. Ďalej je vhodná pri preprave tovarov potrebných pre dom a záhradu, textilu či e-commerce,“ priblížil Marek Ondrejčák, oblastný manažér pre Slovensko.

„Aktuálne za nami stojí deväť nezávislých partnerov, ktorí so sebou prinášajú kombináciu priemyselných skúseností, technickej aj prevádzkovej dokonalosti a neochvejnú motiváciu rozširovať služby Palletways,“ informoval.

Regionálny hab pri Budapešti

Palletways sa špecializuje na vnútroštátnu aj medzinárodnú paletovú prepravu tovaru v 24 európskych krajinách. Ako súčasť JSE-kótovaného Imperial Logistics (Imperial) bude na Slovensku fungovať z hlavného prekladiskového habu v meste Biatorbágy, ktoré je západným predmestím Budapešti.

Vynikajúca poloha tohto habu predurčuje jeho fungovanie nielen ako cross-dockovej platformy pre maďarsko-slovenskú cezhraničnú dopravu, ale aj na vybavovanie domácich zásielok, o ktoré sa bude starať aktuálne deväť slovenských prepravcov.

Mimoriadnou výhodou je potom doručenie do 24 hodín nielen v rámci Slovenska, ale aj slovenských zásielok do celého Maďarska, a to takmer pri tých istých cenách pre obe krajiny v oboch smeroch. Je to vďaka faktu, že v prvotnej fáze sa všetci členovia Palletways na Slovensku budú na dennej báze pripájať na uvedený centrálny hab pri Budapešti. Z hľadiska nákladov a času doručenia bude teda preprava do Maďarska pre zákazníka rovnako rýchla a efektívna ako vnútroštátna preprava v rámci Slovenska. Obe krajiny sú pritom rozdelené do viacerých menších doručovacích zón, vďaka čomu sa miestni partneri vedia ešte flexibilnejšie prispôsobiť potrebám lokálnych klientov.

Prepravcom sieť priniesla možnosť rozšíriť podnikanie do celej Európy, firmám zasa cenovo výhodnejšiu prepravu rôznych druhov tovarov. Konkurenčnou výhodou je najmä cena prepravy vo vyšších váhových kategóriách.

Širokú škálu služieb siete Palletways u našich južných susedov využívajú spoločnosti ako BauHaus, Saint-Gobain, Makita, Wienerberger, Leier, Columbus – Fujitsu či Hoffmann Logistics.

O Palletways a Imperial Logistics

Spoločnosť Palletways, ktorú založili vo Veľkej Británii v roku 1994, poskytuje expresné doručovanie paletového tovaru a je poprednou európskou distribučnou sieťou s väčším počtom prekladiskových skladov a väčším objemom ako ktorýkoľvek iný operátor. Denne spracuje viac ako 45 000 paliet.

Palletways je dcérskou spoločnosťou spoločnosti Imperial Logistics International - medzinárodnej divízie spoločnosti Imperial.

Má strategickú sieť viac ako 400 skladov a 20 habov pokrývajúcich 24 európskych krajín: Rakúsko, Belgicko, Bulharsko, Českú republiku, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Taliansko, Lotyšsko, Litvu, Luxembursko, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Írsko, Rumunsko, Španielsko, Slovensko, Švédsko a Spojené kráľovstvo.

Imperial je poskytovateľ služieb outsourcingu, integrovanej prepravy, zmluvnej logistiky a prístupu na trh služieb pôsobiaci v Afrike a Európe. Centrála spoločnosti je v meste Bedfordview v metropolitnej oblasti Johannesburgu v Južnej Afrike.

Skupina Imperial má asi 27 000 zamestnancov v 32 krajinách. Imperial Logistics International je jednou z jej troch divízií popri divíziách pre Južnú Afriku a africké regióny. Má sídlo v nemeckom Duisburgu a je zodpovedná za všetky logistické činnosti skupiny mimo Afriky. Táto medzinárodná divízia zamestnáva viac ako 9 000 ľudí v 170 pobočkách. Jej dopravné činnosti zahŕňajú špedíciu, nákladnú dopravu, cestnú prepravu a paletový expres. Poskytuje tiež služby 3PL / 4PL.

Daniela Gilányi, PR Clinic