(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Beštia medzi pamäťami: Kingston Fury Beast so superrýchlym modulom DDR5

Autor Juraj Redeky máj 2022 -

Značka sa chváli prvým modulom DDR5, ktorý bol použitý na prekonanie rýchlosti 10 megatransferov za sekundu. Prírastok do portfólia má nový dizajn chladiča s efektnejším RGB podsvietením.

Kingston FURY, herná divízia spoločnosti Kingston Technology Company, Inc, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, oznámila uvedenie pamätí Kingston FURY™ Beast DDR5 RGB. Rodina pamätí Kingston FURY Beast sa môže pochváliť prvým modulom DDR5, ktorý bol použitý na prekonanie s rýchlosťou 10 000MT/s.

Kingston FURY Beast DDR5 RGB je dobrým riešením na vytváranie osobitého štýlu novej generácie počítačových systémov s DDR5. Vďaka certifikácii Intel® XMP 3.0-Ready a testovaniu poprednými svetovými výrobcami základných dosiek1 môžu milovníci rýchlych strojov stavať počítače s Kingston FURY Beast DDR5 RGB bez obáv s problémami kompatibility.

Pomocou softvéru Kingston FURY CTRL2 si používatelia môžu vybrať z knižnice pripravených atraktívnych svetelných vzorov a efektov, alebo si ich prispôsobiť tak, aby bol ich systém jedinečný. Všetky moduly Kingston FURY Beast DDR5 RGB sú vybavené patentovanou technológiou Kingston FURY Infrared Sync Technology™, ktorá zaisťuje dokonalú synchronizáciu svetelných efektov jednotlivých modulov.

Pamäť Kingston FURY Beast DDR5 RGB začína na rýchlosti 4800 MT/s, ktorá je podporovaná unikátnou technológiou Kingston Plug N Play na automatické pretaktovanie bez nutnosti voľby profilu. Pri moduloch s rýchlosťou 5200MT/s a vyššou je možné použiť profily Intel XMP 3.0, ktoré určujú rýchlosť, časovanie a napätie. Kingston FURY Beast DDR5 RGB umožňuje skúseným hráčom aj nadšeným začiatočníkom hrať naozaj na maximum.

Pamäte Kingston FURY Beast DDR5 RGB sú k dispozícii ako 8GB, 16GB a 32GB samostatné moduly alebo v sade po 2 moduloch s celkovou kapacitou až 64 GB a rýchlosťou až 6 000 MT/s.

Vlastnosti a funkcie pamätí Kingston FURY Beast DDR5 RGB

• Nový dizajn chladičov s vylepšeným podsvietením pre jasnejšie a plynulejšie RGB efekty: Veľká škála RGB svetelných efektov pomocou programu Kingston FURY CTRL2 alebo softvéru výrobcu základnej dosky.
• Patentovaná technológia Kingston FURY Infrared Sync Technology™: Žiarivé RGB svetelné efekty sú nastavené vďaka patentovanej technológii infračervenej synchronizácie spoločnosti Kingston.
• Pripravené a certifikované pre Intel® XMP 3.0: Vylepšené prednastavenie časovania, rýchlosti a napätia pre pretaktovanie a uloženia nových používateľsky prispôsobiteľných profilov využívajúcich programovateľný modul PMIC.
• Schválené poprednými svetovými výrobcami základných dosiek1: Pamäte testované a schválené pre vybranú základnú dosku môžete použiť s istotou, že budú fungovať.
• Vylepšená stabilita pri pretaktovaní: Technológia On-die ECC (ODECC) pomáha udržiavať integritu dát pre zaistenie maximálneho výkonu a spoľahlivosti, keď prekonávate limity.
• Funkcia Plug-N-Play pre automatické pretaktovanie pri 4800 MT/s3,4: Pamäť Kingston FURY Beast DDR5 RGB sa automaticky pretaktuje na najvyššiu rýchlosť povolenú systémom BIOS.
• Kapacita:
◦ Samostatné moduly – 8 GB, 16 GB, 32 GB
◦ Sety po 2 moduloch – 16 GB, 32 GB, 64 GB
• Frekvencie: 4800 MT/s, 5200 MT/s, 5600 MT/s, 6000 MT/s
• Latencie: CL38, CL40
• Napätie: 1,1 V, 1,25 V, 1,35 V
• Prevádzková teplota: 0 až 85 °C
• Rozmery: 133,35 × 42,23 × 7,11 mm

Juraj Redeky, TaktiQ Communications s.r.o.

Poznámky:

1 Uvedené v zoznamoch kvalifikovaných dodávateľov (QVL) z radov popredných svetových výrobcov základných dosiek.
2 Podsvietenie je možné nastaviť pomocou programu Kingston FURY CTRL alebo softvéru na ovládanie RGB efektov základnej dosky. Podpora nastavenia RGB efektov pomocou softvéru tretích strán sa môže líšiť.
3 Plug N Play pamäť Kingston FURY™ pobeží v systémoch podporujúcich DDR5 až do rýchlosti povolenej BIOSom výrobcu. Funkcia PnP nemôže zvýšiť rýchlosť systémovej pamäte nad hodnotu, ktorú povoľuje BIOS výrobcu. Plug N Play pamäte Kingston FURY DDR5 podporujú špecifikácie XMP 3.0, takže pretaktovanie je možné dosiahnuť aj aktiváciou vstavaného profilu XMP.
4 Ďalšie informácie o megatransferoch za sekundu – MT/s označuje megatransfery (milióny prenosov) za sekundu a predstavuje efektívnu rýchlosť prenosu dát pamäťou DDR (Double Data Rate) SDRAM vo výpočtovej technike. Pamäťový modul DDR SDRAM dosahuje vyšší výkon tým, že k prenosu dát dochádza pri každej zmene hodinového signálu (clock cycle), teda pri jeho nástupnej aj zostupnej hrane.
Príklad: DDR4-3200 (PC4-3200)
Clock Rate (frekvencia hodín): 1600 MHz
Rýchlosť prenosu dát: 3200 MT/s
Šírka pásma: 25.600 MB/s (25,6 GB/s)