(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Samsung uvádza na trh úsporné chladničky podporujúce životný štýl a učiace sa práčky

Autor TS august 2020 -

Do Európy prichádza originálne flexibilné riešenie Samsungu pre kuchyne na mieru – chladničky radu Bespoke.

Nová chladnička RB7300 ponúka vysoký chladiaci výkon a veľkú kapacitu. Je navyše flexibilná, takže umožňuje rôzne spôsoby uchovávania potravín.

V Európe sa začala predávať v auguste, následne ju uvedú na trh v Rusku a susedných krajinách, ďalej v Číne, na Blízkom Východe, v Latinskej Amerike a v Kórei.

„Naším cieľom je vyvíjať domáce spotrebiče, ktoré podporujú súčasný životný štýl a zároveň ponúkajú vysoký výkon. Dobre vieme, čo naši zákazníci potrebujú a po čom túžia,“ vyhlásil Hyesoon Yang, viceprezident spoločnosti Samsung Electronics.

„Nové produktové rady ponúkajú riešenia, ktoré zákazníkom pomáhajú viesť moderný ekologický život,“ zdôraznil.

chladnicka 02 RB7300 full open scaled

Veľký vnútorný priestor

Nová chladnička s mrazničkou na spodnej strane (BMF) využíva technológiu Samsung SpaceMax, čo znamená maximum vnútorného priestoru bez rozširovania vonkajších rozmerov. To je výhodou pri zostavovaní kuchynskej linky.

Vďaka použitej technológii sú steny chladničky podstatne tenšie než u konvenčných modelov. Účinná izolácia umožňuje zväčšiť vnútornú kapacitu až na 385 litrov, teda o 18 l viac ako v predchádzajúcom modeli. Vďaka tomu sa nová chladnička vojde do štandardného priestoru so šírkou 60 cm a pritom je priestrannejšia.

Potraviny vždy čerstvé

Chladnička dokáže uchovať čerstvé potraviny po dvojnásobne dlhšiu dobu. Inovatívny box Optimal Fresh+ slúži zároveň ako nastaviteľná zásuvka, takže si používatelia môžu vybrať – buď zásuvku rozdelia na dve časti s odlišnými teplotami, alebo ju použijú vcelku.

Ľavá strana je chladnejšia, takže sa hodí na uskladnenie mäsa a rýb, pravá je určená hlavne pre ovocie a zeleninu.

Nová chladnička zabezpečí, že sa všetky uložené potraviny chladia správne, ak ich aj vo vnútornom priestore umiestnite kamkoľvek. Prispievajú k tomu osvedčené chladiace technológie Samsungu, najmä All Around Cooling a Metal Cooling.

Dizajn, ktorý poteší

Ďalšou prednosťou chladničky RB7300 je moderný dizajn, ktorý pozdvihne estetickú úroveň kuchyne, nech už je zariadená akokoľvek. Nerezová povrchová úprava a elegantná plochá predná strana zodpovedajú súčasnému štýlu domácich spotrebičov Samsung. Zadnú stranu kryje hladký kovový plát, pod ktorým sú ukryté všetky dôležité káble, cievky a ďalšie technické zariadenia. Výsledkom je minimalistický zovňajšok.

Kompresor v novej chladničke automaticky nastavuje rýchlosť v siedmich úrovniach podľa aktuálnych nárokov na chladenie. Tým spotrebuje menej energie, je menej hlučný a tiež znižuje celkové opotrebenie chladničky pri dlhodobom používaní a tak predlžuje jej životnosť.

Pranie na mieru

Samsung súčasne predstavil aj práčku s umelou inteligenciou, ktorá vie prispôsobiť pracie cykly konkrétnym podmienkam. Práčka sa učí typickému správaniu svojich majiteľov a odporúča najvýhodnejšie pracie cykly. Výsledkom je rovnaký výkon za kratší čas s vynaložením menšej energie. Najvyšším modelom medzi novými práčkami je typ WW9800T.

Do výbavy patrí aj technológia Samsung EcoBubble, vďaka ktorej má prací prostriedok maximálny účinok – prášok či gél premení na bubliny –, a QuickDrive, ktorý umožňuje práčke skrátiť čas prania až o polovicu a ušetriť až 20 % elektriny. Systém AI Wash pomocou senzorov odhadne hmotnosť bielizne v práčke a následne nastaví optimálne množstvo vody aj pracieho prostriedku.

Chladničku RB7300 a nové práčky predstavia na virtuálnej prezentácii Samsungu s názvom Life Unstoppable 2. septembra 2020.

TS

práčka samsung Image WW9800TDV8000T Lifestyle