(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Novým hovorcom spoločnosti Kia Motors Slovakia je televízny novinár Ján Žgravčák

Autor TS február 2019 -
Ján Žgravčák Ján Žgravčák

Bývalý motoristický redaktor STV sa stal mediálnou tvárou jedného z najdôležitejších výrobcov a exportérov, ktorí pôsobia na Slovensku.

Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom pri Žiline je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Novým hovorcom spoločnosti je od 1. februára 2019 Ján Žgravčák, ktorý nahradí po 6 rokoch Jozefa Bačého.

Ján Žgravčák má za sebou dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v médiách. Absolvent masmediálnych štúdií na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity bol od roku 1999 športovým redaktorom, moderátorom a komentátorom Slovenskej televízie. V rámci vysielania RTVS sa prioritne venoval motoristickému športu, bol komentátorom Formuly 1, moderátorom hlavnej spravodajskej športovej relácie Góly-body-sekundy, no verejnoprávna televízia ho využívala aj ako moderátora v charitatívnych projektoch Slovensko Advent.

Bývalý hovorca Jozef Bačé bude aj naďalej pracovať v spoločnosti Kia Motors Slovakia na oddelení vzdelávania.

Závod Kia Motors Slovakia bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006, výrobu automobilov a motorov v ňom spustili v decembri 2006. V súčasnosti zamestnáva viac ako 3 800 ľudí. Vyrába modely Kia Ceed v troch karosárskych úpravách – päťdverový Ceed, Sportswagon, ProCeed, športovo-úžitkový Kia Sportage a rodinné MPV Kia Venga. Spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku. Od spustenia výroby opustilo brány závodu už viac ako 3,1 milióna vyrobených vozidiel a vyše 4,7 milióny motorov.

TS

Kia ampnet photo 20171019 138704AMP