Kuhn Slovakia je špecialista na stavebné stroje Komatsu a ďalšie značky

Autor JF marec 2019 -

Spoločnosť Kuhn-Slovakia, s. r. o., so sídlom v Senci je súčasťou rakúskej skupiny Kuhn-Gruppe, ktorá strategicky pôsobí v oblasti stavebných strojov, manipulačnej techniky a výroby obrábacích strojov.

Divízia stavebných strojov skupiny Kuhn, ktorej súčasťou je aj Kuhn Slovakia, s. r. o., združuje dcérske firmy v ôsmich krajinách strednej Európy. Sú to Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko, Slovensko, Česká republika, Poľsko, Maďarsko, Chorvátsko a Slovinsko.

Firmu Kuhn -Bau­­ma­schinen založil v roku 1973 Günter Kuhn v Eugendorfe pri Salzburgu a dodnes funguje ako rodinný podnik. Jedným z najdôležitejších krokov vo vývoji firmy bolo prevzatie zastúpenia značky Komatsu v roku 1994, čo podporilo aj expanziu na nové trhy v strednej Európe vrátane Slovenska. V roku 2019 si skupina pripomína 25. výročie tejto udalosti. Pôsobenie na Slovensku začal Kuhn Holding Gesellschaft m. b. H. v januári 1995 ako nový vlastník spoločnosti Komatsu Slovakia, s. r. o., ktorá v nasledujúcom roku prijala aj názov materskej skupiny Kuhn. Dnes má na Slovensku aj štyri servisné pobočky.

Filozofia podnikania a rozvoja spoločnosti

Kuhn-Gruppe dodáva stroje a systémy pre sektor stavebníctva, dopravy a ďalšie odvetvia, ako aj pre organizácie verejného sektora. Zásadou je limitovať oblasť špecializácie na konkrétne značky a modely strojov a zariadení s cieľom podporiť silnú pozíciu značky na globálnom trhu. Skupina dáva prednosť decentralizovaným predajným a servisným službám v súlade s firemným mottom: „Naše služby – váš úspech!“ Znamená to, že zákazník je v centre pozornosti, aby mal zabezpečené služby v najvyššej kvalite.

Kuhn-Gruppe je predovšetkým obchodná spoločnosť, ktorá nadviazala úspešnú spoluprácu s významnými svetovými výrobcami strojov a zariadení systémov na báze exkluzívnych a inak výhodných zmlúv. Na tomto princípe rozširuje svoje aktivity aj do ďalších segmentov, v ktorých získava partnerov na najvyššej profesionálnej úrovni v danej oblasti. Od roku 1986 skupina dodáva aj manipulačnú techniku prostredníctvom svojej divízie Kuhn-Ladetechnik. Na Slovensku tento segment reprezentuje jej dcérska spoločnosť Kuhn-MT Slovakia, s. r. o., Senec. V roku 2011 prevzal Kuhn významného európskeho výrobcu obrábacích strojov, rakúsko-taliansku spoločnosť Emco, ktorá sa stala treťou divíziou skupiny.

Úspešné pôsobenie skupiny Kuhn je založené aj na lojálnych a motivovaných zamestnancoch. Firma od svojich ľudí očakáva odbornosť, ochotu plniť úlohy a iniciatívu; vyžaduje tiež, aby sa neustále snažili o osobný a profesionálny rast. Na druhej strane, svojich zamestnancov informuje o úlohách a vývoji podniku. Podporuje kolegiálnu spoluprácu a odmeňuje podľa výkonov.

Princípy a ciele spoločnosti

  • Posilňovať ziskovosť, a tým zaistiť ochranu spoločnosti a pracovných miest v nej.
  • Nepodstupovať nezdravé riziká.
  • Nesnažiť sa o rast obratu za každú cenu, ale skôr o zdravý prirodzený rast.
  • Partnerská spolupráca so zákazníkmi a dodávateľmi.
  • Zabezpečiť a zlepšovať kvalitu na všetkých úrovniach.

Dlhodobý úspech skupiny Kuhn je založený najmä na atraktívnom portfóliu produktov renomovaných výrobcov a pro-zákaznícky orientovanom servise. Osvedčené vzťahy budované spoločne s obchodnými partnermi v mnohých prípadoch trvajú už viac ako tri desaťročia.

JF

(Prevzaté z Magazínu Stroje - Technológie - Ekológia)

Obrázky: Komatsu

 

Produktové portfólio Kuhn-Slovakia

Stavebné stroje Komatsu:

  • Motorové grejdery
  • Rýpadlá pásové a kolesové
  • Kompaktné rýpadlá a minirýpadlá
  • Rýpadlo-nakladače
  • Kolesové nakladače
  • Kompaktné a šmykom riadené nakladače
  • Dumpre s pevným rámom aj kĺbové
  • Dozéry

Ostatné stroje a zariadenia:

  • Teleskopické manipulátory Faresin
  • Rýpadlo-nakladače Terex
  • Triediče, drviče a haldovacie dopravníky McCloskey
  • Hydraulické kladivá, drviace čeľuste a drapákové kliešte FRD
  • Ripper Xcentric
  • Stavebná technika Ammann
  • Automatizácie stavieb TOPCON

rsz komatsu wb93r 8 prv 

Kuhn predstavuje: Rýpadlo-nakladač Komatsu WB93R-8

WB93R-8 je prvý model nového radu rýpadlo-nakladačov spoločnosti Komatsu, ktorý spĺňa emisné predpisy EÚ na stupni IV. Je bohato vybavený funkciami v prospech zákazníka – ponúka vysokú úroveň štandardných špecifikácií, špičkovú úroveň rozhľadu operátora a nové praktické dizajnové prvky.

„Vďaka výnimočnému rozhľadu a exkluzívnemu dizajnu pracovných zariadení ponúka náš nový rýpadlo-nakladač vyššiu produktivitu s jasným zameraním na podporu výkonu operátora. Tento nový rad predstavuje dokonalý súlad výkonu a efektivity,“ povedal Alex Visentin, produktový manažér Komatsu Europe. TS

Nový WB93R-8, ktorý uviedli na európsky trh v novembri 2018, má prevádzkovú hmotnosť 8 130 kg a oproti predchádzajúcej generácii vylepšený motor Komatsu SAA4D99E-1 s vyšším výkonom (75 kW / 102 k) a zároveň nižšou spotrebou paliva bez ujmy na výkone. Systém selektívnej katalytickej redukcie (SCR) pre palivový prídavok AdBlue výrazne znižuje emisie NOx a lepšie chráni obsluhu aj blízko pracujúce osoby. Pre každý rýpadlo-nakladač je nevyhnutná všestrannosť: bezproblémové ovládanie lyžice pri akomkoľvek nasadení uľahčuje osvedčený systém snímania záťaže, ktorý je srdcom hydrauliky nového WB93R-8. Ovláda sa pomocou pracovných režimov orientovaných na pomer výkon/úspora. Štandardná funkcia „Return to Dig“ (návrat do predvolenej polohy), uzávierka diferenciálu a nastaviteľné plávanie lyžice nakladača potvrdzujú pozíciu tohto nového modelu rýpadlo-nakladača v prémiovom segmente pre profesionálneho zákazníka.

TS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo