Životné prostredie

Povinnosť predložiť správu aj s nezávislým auditom sa odvíja od objemu aktív, čistého obratu a počtu zamestnancov firmy.

Európsky priemyselný samit prijal plán na obnovenie konkurencieschopnosti priemyslu v EÚ.

Vedecké mestečko na Patrónke má byť komfortnou zónou pre prácu výskumníkov, ale aj lokalitou oddychu a spoznávania vedy pre verejnosť.

Spoločnosti Cushman & Wakefield a CMS predstavili zistenia prieskumu hotelového investičného trhu v regióne s názvom Getting Real about ESG in Hotel Real Estate.

V známej administratívnej budove v Bratislave použili inovatívne riešenie od startupu Fuergy, ktoré prináša ročnú úsporu niekoľko tisíc eur.

Najvyššie skóre ESG vo svojom odvetví má aktuálne spoločnosť Mastercard.

Aj keď ESG reporting bude povinný len asi pre 700 spoločností na Slovensku, odborník aj menším firmám odporúča začať zbierať dáta a prijímať ESG opatrenia čím skôr.

Na trase medzi Bratislavou a Trenčínom premával v skúšobnej prevádzke elektrický kamión značky Volvo.

Podľa štúdie spoločnosti HP ovplyvňuje klimatická kríza rozhodovanie rodičov o nakupovaní, kariére a dokonca aj o veľkosti rodiny.

Transportbetón bez cementu vyrobený spoločnosťou C-Crete Technologies je v podstate bez emisií CO2 a naopak, časom CO2 absorbuje, čím pomáha posúvať stavebný priemysel smerom k nulovým emisiám.

Strana 1 z 14

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo