Veda a technika

Vedecké mestečko na Patrónke má byť komfortnou zónou pre prácu výskumníkov, ale aj lokalitou oddychu a spoznávania vedy pre verejnosť.

Nové technológie a metódy dávajú lekárom do rúk účinné nástroje v boji so závažnými chorobami.

V ekonomických kategóriách sa presadili majitelia spoločnosti dodávajúcej audioprodukty Canor a zakladateľ technologických spoločností Minit a Gradient ECM. Mimoriadnu cenu získal aj Štefan Mácsadi z Coop Jednoty.

Spoločnosti Lunar Resources a Wood majú preskúmať technické možnosti transportu kyslíka z jeho ložísk na lunárnom južnom póle k blízkej základni obývanej ľuďmi.

Vesmírna stanica Starlab ako nástupca ISS bude miestom pre vedecký výskum a má potvrdiť americko-európsku dominanciu vo vesmírnych technológiách.

V digitálnom svete má vesmírna konektivita strategický význam pre odolnosť EÚ. Aktivuje hospodársku silu, digitálne líderstvo, konkurencieschopnosť aj spoločenský pokrok.

Ako môžete inšpirovať svoju dcéru, aby využívala svoj potenciál a rozvíjala lásku k vede už od útleho veku? Máme pre vás niekoľko rád.

Banka UBS v odhaduje, že vesmírny cestovný ruch, a to ako suborbitálny, tak aj orbitálny, má do roku 2030 potenciálnu trhovú hodnotu tri miliardy dolárov ročne.

Investor sa môže podieľať na raste tohto sektoru nákupom akcií spoločností, ako sú Illumina, CRISPR Therapeutics, Natera či Pacific Bioscien.

Cieľom ÚPV SR je skrátiť dobu udelenia patentu zo súčasných štyroch až piatich rokov na dva roky.

Strana 1 z 7

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo