Cestovanie

Prvé týždne dovolenkovej sezóny priniesli zvýšený počet poistných udalostí súvisiacich s cestovaním.

Spoločnosti Safeture and Riskline zverejnili globálnu správu o požiaroch v prírode s tipmi na zvýšenie bezpečnosti pri cestovaní.

Zážitky, ktoré sa udiali náhodne, sú často tie, ktoré si budete najviac pamätať, zlepšia vám náladu a zabudnete pri nich na stres.

Vzdialené destinácie ako Maldivy, Mexiko či Dominikánska republika sú počas Vianoc mimoriadne obľúbené. Slovenskí dovolenkári si doprajú, míňajú viac ako Maďari a Česi.

Miera čerpania voľných dní silno kolíše v závislosti od odvetvia. Pracovníci v školstve sú na tom diametrálne odlišne ako zamestnanci ubytovacích a stravovacích zariadení.

Región je v rámci Slovenska najbohatší na pamiatky na druhú i prvú svetovú vojnu.

Za jednu z ciest k dosiahnutiu rovnováhy medzi pracovným a osobným životom považujú zamestnanci aj dostatočne dlhé voľno v práci.

O možnosť plaviť sa cez najťažší perejovitý úsek rieky Colorado, izolovaný od civilizácie, sa losuje. Záujemcovia zároveň musia rangerov presvedčiť, že na to majú. Úspešnú slovenskú výpravu priblížil vo filme známy dokumentarista.

Najžiadanejšími sú Turecko, Tunisko, Egypt, Grécko a Malorka. Portfólio sa posilňuje aj o nové destinácie na Balkáne.

Mesto Veszprém ležiace kúsok od Balatonu má aj v súčasnosti kultúrne vzťahy so Slovenskom. V rámci projektu EHMK očakáva ich posilnenie.

Strana 1 z 8

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo