Dimenzie tatranského golfu

Autor Danka Velecká júl 2019 -
Golfový rezort s hotelom International, v popredí Studený potok Golfový rezort s hotelom International, v popredí Studený potok Black Stork

Black Stork rezort chce popularizovať tento šport a pomôcť vytvoriť také podmienky, aby ho mohlo hrať čo najviac ľudí vyznávajúcich zdravý životný štýl.

Predstavitelia golfového rezortu Black Stork vo Veľkej Lomnici – jeho generálna riaditeľka Sylvia Hrušková a riaditeľ hotela International Ján Chmelnický – informovali o novinkách a rozvoji tohto zariadenia.

Našim cieľom je popularizácia tohto krásneho športu a vytvorenie takých podmienok, aby golf mohlo hrať čo najviac ľudí vyznávajúcich zdravý životný štýl,“ povedala na tlačovej konferencii Sylvia Hrušková.

„Je to typ športu pre všetky vekové kategórie a okrem toho, že má nespochybniteľne kladné účinky na fyzickú kondíciu, zlepšuje tiež koncentráciu a harmonizuje telo i ducha,“ upozornila.

Túto filozofiu podporuje aj ponuka kurzov pre začiatočníkov, po ktorých je možné zložiť skúšky na Zelenú kartu, ako aj golfových kempov pre juniorov.

„Stavba je navrhnutá tak, aby čo najviac vynikli danosti prostredia. Zrelaxovať sa môžete aj v hotelovom wellness s vnútorným aj vonkajším bazénom s unikátnym výhľadom na panorámu Vysokých Tatier,“ ozrejmuje riaditeľ hotela Ján Chmelnický.

Rezort hostí mnoho zaujímavých akcií a turnajov, napríklad Majstrovstvá Lomnického golfového klubu či turnaj pre juniorov od 12 do 21 rokov Faldo Series Slovakia Championship. Takisto turnaj s výrazným charitatívnym rozmerom Charity Golf Cup pod záštitou Petra Bondru a hráčov z NHL, ktorý sa v tomto roku uskutoční 3. augusta.

Podľa predstaviteľov rezortu má golfové ihrisko aj priaznivý vplyv na okolitú faunu a flóru. Monitoring životného prostredia ukončený v roku 2015 potvrdil, že vďaka nemu vzrástla od predchádzajúceho monitoringu v roku 2007 biodiverzita územia ihriska aj priľahlej časti ochranného pásma TANAP-u.

Danka Velecká

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo