Kongresový turizmus a rekreačné teambuildingy pod panorámou Tatier

Autor PL / JF október 2019 -

Rozširovanie ponuky pre organizovanie konferencií, firemných odborných či zážitkových eventov je dobrou cestou pre slovenský priemysel cestovného ruchu. Príkladný prístup ukazujú hotel a golfový rezort vo Veľkej Lominici.

Nenarušené prírodné prostredie s výhľadmi na tatranské štíty a veľa možností outdoorového športového vyžitia a teambuildingových aktivít. To ponúkajú hotel International a rezort Black Stork vo Veľkej Lomnici.

Konkrétne – k dispozícii sú golf, footgolf, plávanie, nordic walking, bežecké a cyklistické trasy, v zime trate na bežecké lyžovanie a blízke zjazdovky; k vlekom je to 7 kilometrov.

Stodvadsať hektárov zelených plôch v rezorte ponúka možnosti pre teambuildingové aktivity.

A napokon – hotel s konferenčnými priestormi pre cca 80 – 100 účastníkov má wellness zázemie a dobrú kuchyňu s kulinárskymi špecialitami a vlastnými cukrárskymi produktmi.

Podujatia s pridanou hodnotou outdooru

Generálna riaditeľka rezortu Sylvia Hrušková hovorí: ,,Sme výnimoční možnosťami pre organizáciu podujatí s komplexnou ponukou indoorových aj outdoorových aktivít. Profesionálny prístup, krásne prostredie, výnimočné zázemie nám umožňujú pripraviť akciu podľa vašich predstáv. Na kvalitu služieb dozerajú samotní majitelia; sú dynamickou súčasťou každodenného procesu.“

Hotel s 27 izbami a reštauračným zázemím pre akcie do 130 osôb je obklopený 27-jamkovým golfovým rezortom a naplno využíva danosti tejto lokality pod Vysokými Tatrami. Z jeho reštaurácie, lobby baru aj hotelového wellnesu je výhľad na tatranské štíty.

Golf a rekreačný šport

Z hotela je blízko na golfové tréningové plochy – kryté odpalisko, chipping area a putting green. Hoteloví hostia ich môžu využiť bezplatne, a sú k dispozícii aj pre úplných začiatočníkov.

Na golfovej recepcii záujemcom vysvetlia základné postoje a požičajú golfové palice či výstroj. K dispozícii je aj golfová škola, profesionálny tréner golfu a golfový inštruktor.

Záujemca o služby golfovej akadémie môže na kurze s profesionálnym trénerom za tri dni získať zelenú kartu a vyskúšať si hru na turnaji pre negolfistov.

Pokročilí golfisti môžu hrať na 18-jamkovom ihrisku alebo sa prípadne zúčastniť aj na nočnom golfovom turnaji.

Kým ihrisko nepokryje sneh, golfisti aj negolfisti môžu hrať na 9 zimných grínoch. Keď napadne sneh, na ihrisku sa objavia bežecké lyžiarske dráhy s dĺžkou takmer 15 km. Vtedy sa dá vyskúšať aj jazda na psích záprahoch.

Rybačka a grilovačka pod Tatrami

Výpočet možností tohto strediska sa tým stále nekončí. ,,Atraktívna je aj rybačka na jednom z jazierok na ihrisku. Na golfových autíčkach sa priveziete k jazierku, metódou ,chyť a pusťʻ sa zabavíte a potom si doprajete grilovačku na terase s výhľadom na Lomnický štít a oddych vo wellness až do polnoci,“ popisuje Ján Chmelnický, riaditeľ hotela International.

„V indoor bare hotela sa hrá golf na golfovom simulátore aj v zime. Vyskúšajte si footgolf, jógu, alebo nordic walking, beh alebo cyklistiku aj s inštruktormi okolo zeleného golfového ihriska alebo na priľahlých lesných cestách uprostred tatranskej prírody,“ odporúča.

V lesoch v okolí ihriska je možné okrem bežných bicyklov jazdiť aj na e-bikoch. A hostia so špecifickými záujmami si môžu ku svojmu pobytu objednať dokonca aj poľovačku.

Stres sa potom dobre vyplaví vo wellness centre s vyhrievaným vonkajším a vnútorným bazénom s vírivkou a protiprúdom, suchou, parnou a infra saunou, tepidáriom, posilňovňou a thajskými masážami. K dispozícii je aj aquafitnes/jóga s certifikovanými inštruktormi.

Podtatranská kuchyňa

Hotelová reštaurácia a jej kuchyňa kladú dôraz na miestne špeciality a produkty. Riaditeľ hotela pozýva na jej návštevu a ubezpečuje, že obsluha je pozorná a jedlo je veľmi dobré.

„Vychutnajte si tradičné špeciality z podtatranského regiónu a ochutnajte lahôdky z rôznych druhov mäsa, rýb a zemiakov, ktoré pre vás pripraví šéfkuchár so svojim tímom,“ hovorí. „Nebudú chýbať ani skvelé vína a miešané drinky.“

Reštaurácia ponúka aj vlastné domáce dezerty. V ponuke služieb sú aj ochutnávka vína, tatranského čaju alebo piva z regiónu, k čomu môže hrať účastníkom akcie aj živá hudba.

PL / JF

 

Ďalšie články k téme:

Dimenzie tatranského golfu

Rekordná sezóna potešila hotely, chceli by však menej regulácií

Slovensko ako golfová krajina na veľtrhu v Ľubľane

Gastronómia severovýchodného Slovenska: Za málo peňazí veľa pochúťok

 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo