Škoda je najsilnejšou európskou automobilovou značkou v Izraeli

Autor Tomáš Kotera október 2019 -
Škoda Octavia Škoda Octavia Škoda Auto

Celkovo je tam štvrtou najsilnejšou značkou osobných automobilov; úspech má najmä na trhu s fleetovými vozidlami.

Škoda je najsilnejšou európskou automobilovou značkou v Izraeli. Počas rokov sa vypracovala na štvrtú najsilnejšiu automobilovú značku v Izraeli, úspechy slávi najmä na trhu s fleetovými autami.

Podstatný podiel na tomto úspechu má importér Champion Motors, ktorý vozidlá nielen distribuuje, ale zabezpečuje aj predaj koncovým zákazníkom. Automobilky tak v Izraeli nepotrebuje samostatnú predajnú sieť.

Autá pre firmy, ministerstvá aj políciu

Prvé modely Favorit a Forman dovážala Škoda do Izraela už na začiatku deväťdesiatych rokov. Doteraz značka dodala na tamojší trh asi 231 700 vozidiel.

Za prvých deväť mesiacov roku 2019 izraelským zákazníkom dodala 16 700 vozidiel. V septembri 2019 to bolo 1 100 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 34,5 %. Najpredávanejšími modelmi v roku 2019 sú Octavia, Kodiaq a Karoq.

Fleetový predaj je kľúčový pre úspech firmy Škoda Auto v Izraeli. Okrem mnohých bankových, obchodných alebo telekomunikačných spoločností sa na jej autá spoliehajú aj izraelské ministerstvá a ďalšie štátne inštitúcie.

Prostredníctvom importéra Champion Motors získala Škoda v roku 2018 zákazku na dodávku vozidiel ministerstvám, armáde, polícii a ďalším štátnym orgánom.

Škodovky sú navyše vďaka priestrannému interiéru a úspornosti veľmi obľúbené ako vozidlá taxislužby.

V najbližších rokoch chce Škoda Auto svoju pozíciu vo fleetovom segmente ďalej posilňovať.

Vyhliadky v SUV a hybridoch

Výrazné rastové impulzy si značka sľubuje od segmentu mestských SUV, do ktorého spadá aj nový model Kamiq.

Tiež Škoda Scala prispeje k ďalšiemu rastu značky na tamojšom trhu. Škoda ocenila dynamický rozvoj v Izraeli okrem iného aj umiestnením svetovej premiéry modelu Scala, ktorý po prvýkrát odhalila v decembri 2018 v Tel Avive.

Osobitne obľúbené sú v Izraeli vozidlá s benzínovými motormi s automatickou prevodovkou. Značka chce čoskoro na izraelskom trhu predstaviť aj hybridné vozidlá.

Tomáš Kotera

 

Ďalšie články k téme:

Nová Škoda Scala je postavená na koncernovej platforme Volkswagenu

Škoda si pripomenula 85 rokov od propagačnej jazdy áut typu Popular do Indie

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo