Tommy Hilfiger navrhuje kolekcie pomocou 3D technológií

Autor Baptiste Blanc december 2019 -

Potenciál 3D dizajnu v móde je obrovský; umožní rýchlejšie a šetrnejším spôsobom plniť potreby zákazníkov.

Tommy Hilfiger zavádza vo svojej centrále v Amsterdame nové 3D dizajnérske a výučbové technológie. Projekt je ďalším krokom k splneniu ambiciózneho cieľa značky v oblasti digitalizácie celého pracovného reťazca.

Prvou kolekciou, pri ktorej má byť inovatívna 3D dizajnérska platforma po prvýkrát využitá na 100 %, je jarná kolekcia oblečenia značky Tommy Hilfiger pre rok 2022.

„Potenciál 3D dizajnu je neobmedzený a umožní nám rýchlejšie a udržateľnejším spôsobom plniť potreby našich zákazníkov“, povedal Daniel Grieder, generálny riaditeľ firiem Tommy Hilfiger Global a PVH Europe.

„Technológie sú základným a dôležitým nástrojom pri návrhu kolekcií a majú potenciál podstatne urýchliť zavádzanie nových produktov na trh a úplne nahradiť tradičné zhotovovanie fotografií produktov,“ priblížil.

Už celá kolekcia pánskych košieľ Tommy Hilfiger pre jeseň 2020 bude navrhnutá so 100 % využitím 3D technológií a dizajnu, bez nutnosti výroby vzoriek. „Rozdiel medzi predchádzajúcimi modelmi a modelmi vytvorenými s pomocou tejto technológie bude prakticky nerozpoznateľný. Toto je budúcnosť,“ zdôraznil D. Grieder.

Digitalizovaný proces návrhu oblečenia

V rámci zavádzania 3D dizajnérskych technológií zriadila značka Tommy Hilfiger technologický inkubátor s názvom STITCH. Jeho cieľom je koordinovať digitalizáciu všetkých návrhárskych postupov v rámci celej značky.

Projekt zavádzania 3D technológií spustili v roku 2017. Odvtedy tímy softvérových inžinierov, odborníkov na 3D a ďalších špecialistov vyvíjajú ekosystém na mieru šitých nástrojov, ktoré značke umožnia úplne digitalizovať celý proces návrhu oblečenia.

Súčasťou projektu je aj databáza – knižnica látok, vzorov a farieb, 3D prezentačné nástroje a technológie na renderovanie obrazov.

Technológie Digital Showrooms

Výmena tradičných dizajnérskych nástrojov za virtuálne procesy umožní rýchlejšie prinášať nové výrobky, zabezpečí bezproblémovú integráciu do platformy Digital Showroom; navyše zaniká nutnosť vyrábať skúšobné vzorky.

Technológia Digital Showroom už skôr revolučným spôsobom zmenila predajné metódy celej firmy; integrácia 3D technológií rozšíri digitalizáciu na proces návrhu a výroby odevov. Vďaka tomu bude mať značka Tommy Hilfiger digitalizovaný celý výrobný a návrhársky reťazec.

Na jeseň 2020 predstaví kapsulovú kolekciu pri ktorej návrhu, výrobe i predaji budú využité výhradne digitálne technológie, a to vrátane predstavenia jednotlivých modelov na virtuálnych avataroch.

Školenia pre tímy pracujúce s 3D technológiami

Viac ako 50 % pracovníkov, ktorí sa podieľajú na návrhu nových kolekcií značky Tommy Hilfgier, už boli vyškolení a vzdelaní v oblasti 3D dizajnu prostredníctvom akadémie STITCH Academy. Tá je už nasadená na 20 produktových skupinách v rámci značky a ich počet rastie.

Postupne majú byť pre oblasť 3D dizajnu preškolené celé produktové tímy značky Tommy Hilfiger vrátane návrhárov, výrobcov vzoriek, krajčírov, vývojárov, predajcov i pracovníkov propagácie.

Tommy Hilfiger a PVH Corp.

Tommy Hilfiger je jedným z najvýznamnejších svetových návrhárov v oblasti životného štýlu. Jeho portfólio zahŕňa značky Tommy Hilfiger a Tommy Jeans.

Zameriava sa na navrhovanie a marketing vysoko kvalitného pánskeho a športového oblečenia, kolekcií dámskeho a športového oblečenia, detského oblečenia, džínsových kolekcií, spodnej bielizne (vrátane županov a posteľnej bielizne), obuvi a doplnkov. Značka ponúka aj okuliare, hodinky, parfumy, tašky a iné.

PVH je poprednou svetovou módnou a lifestylovou spoločnosťou. Jej portfólio zahŕňa okrem TH aj také značky ako Calvin Klein, Van Heusen, či Izod. Spoločnosť má viac ako 38-tisíc partnerov a spolupracovníkov vo viac ako 40 krajinách sveta.

Baptiste Blanc, TH

rsz tommyhilfiger 3d dress shirt photo 11072019

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo