McDonald´s má prvú slovenskú diaľničnú reštauráciu

Autor PRServis január 2020 -
Nová prevádzka McDonald´s pri R1 Nová prevádzka McDonald´s pri R1 McDonald´s

Otvoril ju pri R1 blízko Nitry; moderná prevádzka akcentuje šetrný prístup k životnému prostrediu.

McDonald´s Slovensko otvoril 24. januára svoju 33. prevádzku, ktorá je zároveň prvou diaľničnou reštauráciou tejto siete občerstvenia u nás. Nachádza sa na rýchlostnej ceste R1 v smere z Nitry na Banskú Bystricu s prístupom cez Exit 62 Beladice. Podnik prináša výhody konceptu reštaurácií novej generácie; má McCafé a McDrive.

„Moderný interiér má kapacitu reštaurácie pre 158 miest na sedenie. Za pekného počasia môžu zákazníci využiť ďalších 84 miest na terase. Výstavbu reštaurácie v rámci existujúceho odpočívadla s čerpacou stanicou sme začali v septembri minulého roka,“ povedal Richard Boháč, Developer Manager pre McDonald´s Slovensko.

V prvom roku prevádzky nájde v prevádzke prácu 70 zamestnancov. „Výstavbu reštaurácie pri našej obci považujem za prínosnú, nakoľko bude nielen zastávkou na občerstvenie pre cestujúcich týmto smerom, ale ponúkne aj pracovné príležitosti,“ zhodnotil starosta Beladíc Mário Žáčik.

„Naše nové, ale i skonvertované reštaurácie McDonald´s sú v koncepte reštaurácií novej generácie vo viacerých aspektoch ecofriendly,“ upozornila PR manažérka McDonald´s Lucia Poláčeková na skutočnosť, že spoločnosť kladie dôraz na ekológiu prevádzok.

V kuchyniach reštaurácií McDonald´s sa využívajú iba fritézy typu LOV (low oil volume) s nižšou energetickou náročnosťou a s ušetrením až 40 % oleja. Fritézy sú tiež vybavené automatickou filtráciou, ktorá šetrí suroviny a zabezpečuje aj lepšiu kvalitu jedla. Grily majú taktiež menšiu spotrebu energie, hoci sú 3-platňové.

Na chladenie a mrazenie používa McDonald´s výhradne ekologické chladivá a na osvetľovanie technológie LED.

Použitý olej z fritéz sa posiela na ďalšie energetické spracovanie a odpad vytvorený zákazníkmi reštaurácie zamestnanci triedia.

Súčasťou novej reštaurácie je aj DC rýchlonabíjacia stanica na dobíjanie elektromobilov s 8 parkovacími miestami. Je v poradí 14. rýchlonabíjacou stanicou na Slovensku v rámci siete reštaurácií McDonald´s; ide o spoločný projekt tejto spoločnosti a ZSE.

PRServis

Reťazec McDonalds má prvú reštauráciu pri diaľnici na Slovensku 7

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo