Kuriérske spoločnosti hlásia nárast objednávok na hranicu prepravných kapacít

Autor PRServis marec 2020 -
Kuriérske spoločnosti hlásia nárast objednávok na hranicu prepravných kapacít Pixabay

Bezpečnostné opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu spôsobili veľký nárast objednávok z internetových obchodov.

Podľa spoločnosti DPD sa kuriérske spoločnosti dostávajú na hranicu prepravných kapacít. Zákazníci by mali počítať aj s tým, že sa doručovanie zásielok spomalí.

Hrozba šírenia vírusu COVID-19 má za následok zmenu nákupného správania ľudí. „Je pochopiteľné, že mnohí ľudia presúvajú svoje nákupy na internet,“ potvrdil Peter Pavuk, generálny riaditeľ DPD na Slovensku.

Aj pri internetových nákupoch by v súčasnosti ľudia mali zvážiť nákupy, ktoré nie sú nevyhnutné,“ vyzval.

Treba podľa neho počítať s tým, že zvýšiť kapacitu prepravy v súčasnej situácii nie je možné. V prípade karantény u kuriérov, ktorí denne prichádzajú do kontaktu s množstvom ľudí, by kapacita každej kuriérskej spoločnosti ešte klesla.

Opatrenia v zasielateľstve

DPD zaviedla opatrenia proti šíreniu nákazy vírusom COVID-19. Zastavené je odosielanie balíkov do odberných miest Pickup. Zásielky na odoslanie sa preberajú iba s vopred vyplneným prepravným štítkom.

Za tovar na dobierku nie je možné platiť v hotovosti, ale iba platobnou kartou.

Snažíme sa znižovať nutnosť kontaktu na minimálnu možnú mieru. Chcel by som požiadať zákazníkov, aby pri prevzatí zásielky od kuriéra mali vždy ochranné rúško, respirátor alebo inú funkčnú ochranu tváre,“ upozornil P. Pavuk.

Kuriér je v celodennom kontakte s ľuďmi a tiež potrebuje byť chránený. Iba tak dokážeme spoločne zabrániť šíreniu choroby,“ argumentoval.

Problémy na hraniciach

Obmedzenia na hraniciach ovplyvňujú aj doručovanie do a zo zahraničia. Uzavretie hraníc spôsobuje spomalenie medzinárodnej dopravy. Odosielatelia by s tým mali počítať a DPD odporúča zvážiť urgentnosť zásielky pred jej odoslaním.

Odporúčame zákazníkom, aby zásielky, ktoré nie sú urgentné, aktuálne na prepravu neodovzdávali,“ žiada Pavuk.

Okrem toho by si zákazník mal preveriť, či neodosiela balíky do inštitúcií a obchodov, ktoré sú na základe rozhodnutia vlády uzavreté. „Balík smerovaný na takúto adresu nebude možné doručiť a bude vrátený späť,“ povedal šéf slovenskej DPD.

DPD SK je členom DPDgroup, druhej najväčšej medzinárodnej siete na prepravu balíkov v Európe. Poskytuje služby na Slovensku a do 230 krajín sveta.

PRServis

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo