Nová generácia SSD diskov Kingston ponúkne veľmi rýchle rozhranie a až 2TB kapacity

Autor Juraj Redeky apríl 2020 -

SSD disk NVMe PCIe KC2500 má vysoký výkon vďaka použitiu najmodernejšieho radiča pre PCIe 3.0 ×4 a 96-vrstvovej flash pamäte 3D TLC NAND.

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP predstavuje KC2500, svoju novú generáciu SSD diskov M.2 NVMe PCIe pre stolové počítače, pracovné stanice a systémy pre výpočtovo náročné aplikácie (HPC).

Ponúka mimoriadnu výdrž a rýchlosti čítania/zápisu až 3 500/2 900 MB za sekundu na uľahčenie a urýchlenie práce profesionálnych používateľov.

KC2500 môže mať kapacitu až 2 TB v kompaktnom formáte M.2 2280, ktorý šetrí miesto pre ďalšie komponenty a umožňuje využívať vysoké rýchlosti rozhrania PCIe.

Disk má vysoký výkon vďaka použitiu najmodernejšieho radiča pre PCIe 3.0 ×4 a 96-vrstvovej flash pamäte 3D TLC NAND.

Bezpečnosť

SSD disk s interným šifrovaním (SED) podporuje kompletnú sadu zabezpečovacích funkcií na ochranu dát pomocou AES-XTS 256-bitového hardvérového šifrovania. Umožňuje použitie bezpečnostných riešení na báze TCG Opal 2.0 od nezávislých dodávateľov softvéru, ako sú Symantec™, McAfee™, WinMagic® a ďalšie.

KC2500 má tiež integrovanú podporu pre Microsoft eDrive, špecifikáciu bezpečného úložiska pre použitie s BitLocker.

Pre vysoké pracovné nároky

„KC2500 nastavuje novú latku využitia vysokovýkonných klientskych PC, ktoré umožňujú tým, čo požadujú rýchlosť a spoľahlivosť, zvládať intenzívne pracovné zaťaženie na stolových počítačoch, pracovných staniciach a v náročných výpočtových aplikáciách,“ povedal Tony Hollingsbee, obchodný riaditeľ pre SSD Kingston v regióne EMEA.

„Kompaktný formát M.2 a široká škála možností zabezpečenia a šifrovania dávajú väčšiu flexibilitu organizáciám, ktoré chcú aktualizovať svoje existujúce systémy, alebo pokročilým používateľom, ktorí chcú vylepšiť svoj počítač tým najlepším, čo môže kategórie NVMe PCIe SSD diskov ponúknuť,“ dodal.

KC2500 je momentálne k dispozícii v kapacitách 256 GB, 500 GB a 1 TB, no čoskoro bude dodávaný aj s kapacitou 2 TB. Poznámka: Časť kapacity sa používa na formátovanie a ďalšie funkcie, preto nie je k dispozícii na ukladanie dát. Celkový možný počet zapísaných bytov (TBW) je odvodený od testovacej metódy JEDEC Client Workload (JESD219A).

O spoločnosti Kingston

Kingston Digital Europe Co LLP je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, najväčšieho svetového nezávislého výrobcu pamäťových produktov.

Vyvíja, vyrába a dodáva pamäťové produkty pre stolové počítače, notebooky, servery alebo tlačiarne a tiež flash pamäte pre počítače, digitálne kamery/fotoaparáty a mobilné zariadenia. Má výrobné kapacity v Kalifornii, na Taiwane a v Číne.

Juraj Redeky, Taktiq Communications

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo