Fio banka má 10 rokov; chce byť ďalej jednoduchá, férová a praktická pre klienta

Autor Róbert Komarovský máj 2020 -

Banka stavia na základoch Finančnej skupiny Fio založenej v roku 1993, ktorá obchodovala s cennými papiermi a prevádzkovala sporiteľné družstvo.

Fio banka 17. mája oslavuje 10 rokov od zapísania do obchodného registra ako banka. Za toto obdobie sa teší rastu klientskej základne. Opiera sa o finančnú skupinu sídliacu v Česku, aktuálne má na Slovensku sedemnásť pobočiek.

Banka stavia na základoch Finančnej skupiny Fio, do ktorej patrili obchodník s cennými papiermi aj sporiteľné družstvo. Vďaka kombinácii bankových a investičných služieb eviduje rastúci záujem o portfólio produktov.

Počas desiatich rokov Fio banka zaviedla množstvo nových produktov a súčasne ostala verná svojej filozofii o jednoduchej a férovej banke, ktorá má byť klientovi po ruke, keď ju potrebuje a nemá mu prekážať.

Cesta k tomu, ako sme sa stali bankou, nebola jednoduchá, ale vyplatila sa. V dnešnej dobe patríme k zaujímavej alternatíve medzi bankami na Slovensku, navyše s českým kapitálom, čo na slovenskom trhu nie je obvyklé,“ pripomína obchodný riaditeľ Jan Bláha.

Fio banka si zakladá na transparentnosti a stabilite, a tak už od svojho založenia je jej vlajkovou loďou bežný účet bez poplatkov a podmienok. Bez poplatkov ponúka osobné a podnikateľské účty, platobný styk v rámci eurozóny alebo bankové aplikácie Internetbanking a Smartbanking či API bankovníctvo pre podnikateľov.

Banka stále rozširuje portfólio služieb i pobočiek. Opiera sa o silnú finančnú skupinu na čele s českou Fio bankou. Tá pravidelne získava v Českej republike ocenenia v súťažiach ako Zlatá koruna, Zlatý Mešec, Banka roka, Účet roka alebo Ústretová banka. Na Slovensku uspela v súťaži Zlatá minca.

Róbert Komarovský

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo