Aplikácia pomáha predávať cez internet aj firmám bez e-shopu; uviedla ju Visa

Autor OTS júl 2020 -
Aplikácia pomáha predávať cez internet aj firmám bez e-shopu; uviedla ju Visa Pixabay

Spoločnosť Visa spustila iniciatívu na podporu firiem v Európe v rámci obnovy po pandémii Covid-19. Globálne sa zaväzuje podporiť až 50 miliónov malých a stredných podnikov.

V rámci tejto iniciatívy Visa v spolupráci so spoločnosťou Global Payments uviedla na trh novú aplikáciu GP easy2sell, ktorá umožní predaj tovaru cez internet bez potreby mať vlastný e-shop. Aplikácia by mala pomôcť podnikom, ktoré majú nižšie obraty vo svojich kamenných obchodoch kvôli pandémii Covid-19.

Používanie aplikácie je veľmi jednoduché, obchodník odfotí tovar, pridá popis a cenu a umiestni ho na profily sociálnych sietí. Následne môže posielať link zákazníkom prostredníctvom rôznych komunikačných sietí.

Kupujúci si vyberie produkt alebo službu, zaplatí kartou online a balík mu bude doručený kuriérskou službou, prípadne si zásielku môže vyzdvihnúť priamo u obchodníka.

Podpora MSP v troch smeroch

Iniciatíva spoločnosti Visa poskytuje podporu v troch strategických oblastiach, ktoré sú rozhodujúce pre hospodársku obnovu európskych spoločenstiev:

  1. Umožniť malým a stredným podnikom prejsť do online priestoru: Polovica spotrebiteľov nakupuje cez internet viac ako pred pandémiou. Pre malé podniky však môže byť podnikanie na internete časovo náročným procesom.
  1. Umožniť malým firmám využívať výhody digitálnych platieb: Koronakríza urýchlila potrebu bezpečného a pohodlného spôsobu platby – kartou alebo mobilom – ktorý mnoho malých podnikov neponúkalo.
  1. Nabádať spotrebiteľov, aby podporovali malé podniky: Prieskum ukázal, že spotrebitelia si cenia miestne a nezávislé podniky a chceli by ich podľa možnosti podporovať. Keď sa podniky v celej Európe začali znovu otvárať, spoločnosť Visa spustila niekoľko iniciatív na motiváciu spotrebiteľov, aby nakupovali na miestnej úrovni.

Na tom, kde nakupujete, záleží

Oznámenie uvedenej iniciatívy nadväzuje na globálny záväzok Nadácie Visa poskytnúť 210 miliónov dolárov na financovanie dlhodobých potrieb malých a stredných podnikov v nasledujúcich piatich rokoch.

Malé podniky budú totiž zohrávať dôležitú úlohu – vytvárajú viac ako polovicu HDP a zabezpečujú dve tretiny zamestnanosti v Európe. Dôsledky ochorenia Covid-19 zasiahli práve malé podniky, pričom najväčšie straty zaznamenali osobné služby, pohostinstvá a maloobchod.

 „Na tom, kde nakupujete, teraz záleží viac než inokedy. Malé podniky sú chrbtovou kosťou miestnych ekonomík – vytvárajú pracovné miesta, podporujú inováciu a udržujú príjem v miestnych komunitách. Ich prežitie bude kľúčom k tomu, ako sa naše ekonomiky zotavia zo súčasnej krízy,“ povedal Marcel Gajdoš, generálny riaditeľ Visa pre Českú republiku a Slovensko.

„Aby sme zabezpečili malým podnikom potrebnú podporu, spolu s našimi partnermi im poskytujeme nástroje, zdroje a odborné znalosti, ktoré im pomôžu prispôsobiť sa a znovu rásť,“ dodal.

Nárast online nákupov

V niektorých európskych krajinách zaznamenali výrazný posun v správaní spotrebiteľov, ktorý vykazuje zvýšenie online nákupov o minimálne 25 %. Pre malé podniky bude musieť byť prioritou prispôsobiť sa práve týmto podmienkam.

Výsledky prieskumu spoločnosti Visa však ukázali, že menej ako polovica malých podnikov v celej Európe je schopná prijímať platby online. Preto si spoločnosť Visa dala za cieľ pomôcť týmto podnikom, a to aj vytvorením už spomenutej aplikácie.

K iniciatíve spoločnosti Visa sa pridali aj ďalšie spoločnosti ako Barclays, Deliveroo, eBay, Elavon, SafeCharge či Shopify.

OTS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo