Slovenská biotechnologická spoločnosť DNA ERA získala významnú investíciu

Autor DNA ERA február 2021
Slovenská biotechnologická spoločnosť DNA ERA získala významnú investíciu Pixabay / Mohamed Hassan

Spoločnosť sa zameriava na priamu genetickú analýzu DNA predovšetkým v oblasti výživy a športu. Má ambíciu priniesť test DNA profilu dostupný pre bežnú verejnosť.

DNA ERA získala 250 000 € od investičného fondu v správe CB Investment Management. Túto investíciu využije primárne na rast spoločnosti na domácom trhu a expanziu do zahraničia. Spoločnosť v závere lanského roka predstavila aj novú vizuálnu identitu, spätú s novým DNA testom zameraným na metabolizmus, športové predispozície a výživu.

Čoraz kompletnejšie informácie z DNA

Spoločnosť DNA ERA založili v roku 2018 manželia – genetička Michaela Šišková a Jakub Šiška, ktorý sa venuje aplikovanej matematike. Vďaka vlastnému softvéru a v spolupráci s certifikovaným laboratóriom z Nemecka poskytuje zákazníkom komplexné informácie o zdravotných rizikách vo forme priamej genetickej analýzy DNA zo vzoriek slín.

Investícia 250 000 € od investičného fondu v správe CB Investment Management je významným posunom v životnom cykle firmy, ktorá posilňuje značku a mieri na nové trhy. „Získať externý kapitál bolo jedným zo strategických rozhodnutí, ktoré nám pomôžu naplniť ambíciu priniesť dostupný DNA profil pre bežnú verejnosť s kompletným online servisom a najnovšími poznatkami vedy,“ povedala M. Šišková, držiteľka ocenenia Forbes 30 pod 30 za rok 2020.

DNA ERA obr

„Investícia posilní našu značku na domácom trhu a rozbehne expanziu do okolitých krajín. Vnímame ju tiež ako novú príležitosť otvárať dvere modernej vede a vedcom na Slovensku,“ dodala.

Prvý zahraničný cieľ

Okrem príprav nového DNA testu, vylepšení používateľského zážitku a interpretácie DNA analýz bude časť predmetnej investície použitá na marketingové aktivity a rozbeh trhu v Českej republike.

„Plánujeme množstvo zaujímavých aktivít – napríklad novú platformu, ktorá mení to, ako interpretujeme dáta našim zákazníkom. Obzeráme sa tiež po nových partneroch na spoluprácu a pripravujeme vstup na český trh. Vnímame ho ako prvú zastávku na ceste za naším cieľom – dostať DNA analýzu ku všetkým, ktorí veria vede a chcú ju využiť vo svoj prospech,” uviedol J. Šiška.

Investor je súčasťou Crowdberry

Spoločnosť CB Investment Management investovaním do firmy DNA ERA napĺňa svoju misiu poskytovať rastový kapitál mladým inovatívnym slovenským firmám. Ako dcérska spoločnosť investičnej platformy Crowdberry získala do správy eurový fond s objemom 23,2 miliónov eur. Prostredníctvom neho realizovala investície do firiem ako Cviker, Artzenal, Nitroterra Technology, Airlogy Labs alebo analytickej platformy altFINS na monitoring a analýzu digitálnych aktív, ktorá si získala pozornosť svetových médií.

„Biotechnológie sú špecifickou kategóriou technologického sveta. Prinášajú riešenia a prístup k dátam v zásadnej oblasti nášho života – ľudského zdravia a jeho ochrany,“ okomentoval investíciu Dano Gašpar, partner CB Investment Management.

„DNA ERA je príkladom ďalšieho úspešného príbehu zo Slovenska, ktorý ukazuje na podceňovaný potenciál slovenských vedcov. Sme presvedčení, že naplní predpoklady a ciele tejto investície. Sme radi, že sa budeme podieľať na rozvoji tejto firmy a jej nadaného tímu,“ doplnil.

DNA ERA

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo