Hotdogový reťazec Wienerschnitzel chce expandovať z Ameriky do zahraničia

Autor Glenda Vaquerano apríl 2021 -

Najväčšia sieť rýchleho občerstvenia na svete zameraná na párky v rožku ich v USA ročne predá viac ako 120 miliónov.

Wienerschnitzel je v Amerike kultovou značkou a tiež je svetovou jednotkou medzi reťazcami špecializovanými na párky v rožku. Po rekordnom roku plánuje expanziu mimo USA a hľadá zahraničných partnerov.

Populárnu značku so zábavným názvom založil v roku 1961 v južnej Kalifornii John Galardi a dnes má v západných štátoch USA viac ako 300 pobočiek, ktoré predajú vyše 120 miliónov hotdogov ročne. Svoj úspešný obchodný model chce teraz rozšíriť na medzinárodnú úroveň a preraziť s hotdogmi na celom svete.

Jedlo nie je len burger, pizza či KFC

„Vo svete plnom hamburgerov, pizze a kuracieho mäsa je párok v rožku jedinečnou a chutnou voľbou,“ povedal Werner Glass, vedúci vývoja medzinárodných franšíz pre Wienerschnitzel. „Párky v rožku sú všeobecne obľúbeným jedlom a vlastníctvo franšízy Wienerschnitzel ponúka vysoko diferencované podnikanie na už aj tak preplnenom trhu,“ dodal.

Už takmer 60 rokov sa Wienerschnitzel ukazuje ako model úspechu a výhodná obchodná príležitosť. Vďaka silným prevádzkovým praktikám a odhodlanému vedúcemu tímu zaznamenali franšízanti rekordne vysoké tržby napriek výzvam pandémie. Flexibilný dizajn obchodov, školenia, silné vedenie a dopyt spotrebiteľov robia zo značky atraktívnu príležitosť pre investorov a prevádzkovateľov reštaurácií s rýchlou obsluhou (QSR).

Wienerschnitzel má v ponuke výrazné a chutné hotdogy ako Chili Dogs, Corn Dogs, a tiež hranolky Chili Cheese Fries a nápoje a krémové dezerty Tastee Freez.

Z histórie značky

Spoločnosť Wienerschnitzel začínala v roku 1961 s jediným stánkom predávajúcim párky v rožku vo Wilmingtone v Kalifornii a stala sa jedným z priekopníkov rýchloobslužného reštauračného segmentu.

Dnes má hlavné sídlo v Irvine v Kalifornii a prevádzkuje alebo franšízuje 325 reštaurácií v 11 štátoch USA. Je súčasťou skupiny Galardi, v ktorej sú okrem nej aj spoločnosti Hamburger Stand a Tastee-Freez LLC.

Glenda Vaquerano, Galardi Group Inc.

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo