Slovenský startup AgeVolt zaujal investorov. Získal miliónovú podporu

Autor Kristína Schronerová jún 2021 -

Združenie InoBat, IPM Group a fond Venture to Future Fund poskytli financie na vývoj progresívneho nabíjacieho systému.

Rozvoj životnej úrovne vďaka novým technológiám a masívnemu čerpaniu prírodných zdrojov výrazne prispieva ku klimatickej kríze. Čoraz častejšie sa preto pozornosť verejnosti upiera na témy zníženia uhlíkovej stopy, emisií či na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Azda najviditeľnejšou zmenou prechádza automobilový priemysel, ktorý sa postupne transformuje na elektromobilitu.

Myšlienky trvalej udržateľnosti prenikajú do podnikovej, finančnej i investičnej oblasti. Spoločenskú zodpovednosť si uvedomuje aj skupina Across, ktorá je najväčším strategickým finančným partnerom v projekte InoBat. Prináša na Slovensko batériovú revolúciu v oblasti výskumu, vývoja a výroby elektrobatérií, skladovania energie, recyklovania a aj nabíjania. 

Slovenský revolučný startup

Práve InoBat, IPM Group a slovenský investičný fond Venture to Future Fund poskytli v súčasnosti financie na vývoj progresívneho nabíjacieho systému od spoločnosti AgeVolt. Jeho cieľom je zefektívniť, zjednodušiť a skvalitniť prechod automobilových spoločností z výroby spaľovacích motorov na elektrické.

Startup AgeVolt má ambíciu stať sa alternatívou súčasných prevádzkovateľov nabíjacích staníc. Vďaka jeho riešeniu môže každý majiteľ parkovacieho miesta či už pri rodinnom dome alebo biznis centre nabíjať vlastné elektromobily a zároveň túto službu ponúkať verejnosti. 

Jeden z top 100

Od konzorcia InoBat, IPM Group a investičného fondu Venture to Future Fund získal AgeVolt investíciu vo výške 1,2 mil. eur. Plánuje ju využiť na expanziu na európske trhy, na ďalší vývoj energetického riadenia a budovanie digitálnej platformy s využitím technológie blockchain.

Spoločnosť AgeVolt sa dostala medzi TOP 10 v rámci svetových startupových súťaží. Tento rok sa ocitla aj v prestížnom globálnom zozname #SET100, ako jeden zo 100 najinovatívnejších startupov v energetickom a mobilnom sektore.

Pri vývoji technológií spolupracuje AgeVolt na Slovensku s Národným batériovým centrom, Slovenskou akadémiou vied, spoločnosťami DXC Technology, ABB či Engie Slovakia.

Kristína Schronerová, Across Private Investments

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo