Presah logistiky do postprodukčného servisu: GEFCO upravuje úžitkové autá pre odberateľov

Autor Tomáš Brada, Petra Barineková február 2022 -

Pre spoločnosť Mountfield upravili päťdesiatku ľahkých úžitkových vozidiel, ktoré následne doručili do 23 cieľových destinácií v Českej republike a na Slovensku.

GEFCO už štvrtýkrát v rade zabezpečilo v rámci postprodukčných operácií (PPO) úpravu flotily vozidiel pre najväčšieho českého a slovenského predajcu záhradnej techniky, záhradného nábytku, bazénov a ďalších potrieb pre záhradu – spoločnosť Mountfield.

Dovedna 51 ľahkých úžitkových vozidiel typu Ford Transit prepravili do pobočky GEFCO v Kolíne v ČR, upravili a následne distribuovali do 23 miest v Česku a na Slovensku. GEFCO zabezpečilo úpravy a autá v cieľových destináciách odovzdalo koncovému klientovi do 3 týždňov od dátumu objednávky.

GEFCO je čoraz častejšie partnerom na realizáciu úprav a prípravu rozsiahlych firemných flotíl, pretože dopyt po postprodukčných operáciách dlhodobo rastie. V minulosti spoločnosť upravila stovky vozidiel pre najväčšieho českého poskytovateľa listových služieb, na Slovensku potom pre flotily polície a pošty.

Veľkou pridanou hodnotou spoločnosti GEFCO je know-how získané vďaka spolupráci so všetkými poprednými výrobcami vozidiel v regióne.

Potvrdzuje to aj objednávateľ zákazky pre Moutfield, Roman Sumka z firmy Ford Kačmáček: „GEFCO ponúka veľmi širokú škálu úprav. Tie je schopné realizovať vo veľmi krátkom čase a vo vysokej kvalite pri jednotlivých autách, ale aj pri väčších flotilách. To nám v dílerstve šetrí náklady a zároveň čas, máme tak voľné ruky a môžeme sa plne venovať ďalším požiadavkám našich klientov.“

Postprodukčné operácie v Kolíne

Zákazku pre Mountfield realizoval tím expertov z kolínskej pobočky spoločnosti GEFCO špecializujúcej sa práve na postprodukčné úpravy nových vozidiel a remarketing ojazdených áut.

Objednané úpravy boli vykonané ako v interiéri, tak aj na exteriéri vozidiel. Konkrétne išlo o:

  • technickú prípravu vozidla
  • výmenu pneumatík za zimné
  • dodanie súprav kobercov do interiéru vozidla
  • doplnenie pohonných hmôt
  • inštaláciu brandingu
  • koordináciu montáže GPS

Na všetkých vozidlách bola vykonaná aj príprava pred doručením, tzv. PDI (Pre-delivery Inspection) a boli doplnené kompletné sady návodov na použitie.

Postprodukčným operáciám sa spoločnosť GEFCO v Českej republike venuje už 15 rokov. „Prvými našimi klientmi boli priamo producenti automobilov, pre ktorých sme robili úpravy menších sérií nových áut, ktoré sa neoplatí realizovať priamo na výrobnej linke,“ spomína na začiatky úprav pri nových vozidlách Miloš Mrázek, riaditeľ logistiky hotových vozidiel pre Českú republiku, Slovensko a Maďarsko.

Zatiaľ čo úpravy exteriéru– branding firemných vozidiel a limitovaných edícií – sú prevažne dizajnového charakteru, inštalácie v interiéri majú zvýšiť hlavne komfort používania vozidla a predĺžiť jeho úžitkový čas.

„Na všetky úpravy, ktoré u nás realizujeme, sú pracovníci špeciálne vyškolení a kvalita inštalácií je teda rovnaká, ako v prípade realizácie priamo na výrobnej linke,“ dopĺňa Miloš Mrázek. Z kolínskej pobočky plánuje firma, vzhľadom na jej zázemie a strategickú polohu, v budúcnosti vybavovať aj rozsiahle medzinárodné zákazky.

O skupine GEFCO

Je svetovým expertom v oblasti multimodálnych riešení dodávateľských reťazcov a európskym lídrom logistiky pre automobilový priemysel. Stavajúc na 70 rokoch skúseností, GEFCO navrhuje chytré, flexibilné riešenia pre partnerov a klientov zo všetkých oblastí priemyslu.

Skupina GEFCO je prítomná na piatich kontinentoch. Na 47 svetových trhoch pre ňu pracuje celkove 15 000 profesionálov. Celkové príjmy skupiny v roku 2019 dosiahli 4,7 miliardy eur.

Tomáš Brada, GEFCO Česká republika

Petra Barineková, PBR

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo