Drony nad našimi hlavami môžu byť otravné a nebezpečné. Systémy od americkej firmy ich vedia dať dole

Autor OTS jún 2022 -
Drony nad našimi hlavami môžu byť otravné a nebezpečné. Systémy od americkej firmy ich vedia dať dole NovoQuad

Spolu s rýchlym rozvojom technológie dronov na celom svete sa stále zlepšujú aj technológie antidronových riešení.

V súčasnosti zohrávajú drony dôležitú úlohu v mnohých priemyselných odvetviach. Niekedy však môžu spôsobiť aj nehody a tieto bezpečnostné riziká už nemožno ignorovať.

V roku 2016 dron narazil do vrcholu vyhliadkovej veže Space Needle v meste Seattle. V roku 2017 narazil dron do letiaceho ľahkého lietadla v Quebecu v Kanade. Tieto nehody komerčných dronov mali blízko k veľkým tragédiám.

Preto spoločnosť NovoQuad vyvinula antidronový systém, špeciálne navrhnutý na detekciu a elimináciu dronov.

Antidronové riešenie

Spoločnosť NovoQuad so sídlom v USA sa špecializuje na poskytovanie obranných a bezpečnostných riešení s najmodernejšími technológiami, najmä na antidronové riešenia.

Vďaka pokročilej radarovej technológii a integrovanému dizajnu sú antidronové systémy NovoQuad vhodné na použitie pri ochrane v nízkych výškach, ako sú podujatia s veľkým počtom účastníkov, letiská, vládna infraštruktúra a vojenské zariadenia.

Základný antidronový systém ND-BU003 sa skladá z detekčnej jednotky (RF detektor) a rušiacej jednotky (smerový rušič). Vyznačuje sa dostatočným detekčným dosahom, vysokým výkonom, jednoduchou inštaláciou a prevádzkou.

Systém poskytuje všesmerovú detekciu dronu do vzdialenosti 3 km. Je možné doň integrovať voliteľnú kameru, ak chce operátor sledovať cieľový dron podrobnejšie a z misie robí záznam.

Ručný antidronový systém

Ďalším riešením, ktoré vzbudzuje záujem ľudí, je ručný antidronový systém ND-BD003. Predstavuje systém typu ALL-IN-ONE, ktorý integruje detekciu dronov, prostriedky obrany, displej, ovládanie a napájanie tak, že operátorovi umožňuje vykonať misiu pomocou jediného ľahkého, kompaktného a prenosného zariadenia.

Okrem toho systém poskytuje frekvenčné pásma rušenia definované používateľom podľa rôznych požiadaviek a podporuje pripojenie k mobilnej aplikácii na komfortné monitorovanie, ovládanie a nahrávanie.

OTS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo