HONOR 70 prináša do strednej triedy ešte lepšie fotenie a dizajn

Autor TS september 2022

V novinke sa po prvýkrát predstavil nový fotografický čip IMX800 od Sony, jeden z najlepších na svete. Silné zameranie na foto a video výbavu deklaruje aj dvojitým hlavným fotoaparátorm s 54 MPx senzorom a 50 MPx širokouhlým a macro snímačom.

Štýlový fotomobil HOHOR 70 predstavili na veľtrhu IFA 2022. Táto novinka bola natoľko úspešná, že si odniesla celkovo 21 ocenení s titulom „Best of IFA“ a navyše získala ocenenie EISA Best Buy Smartphone 2022-2023.

Netreba sa čudovať tomu, že tento telefón zaujal odbornú verejnosť. V HONORe 70 sa po prvýkrát predstavil nový fotografický čip IMX800 od Sony, ktorý je jedným z najlepších na svete. Silné zameranie na foto a video výbavu HONOR 70 deklaruje aj dvojitým hlavným fotoaparátorm s 54 MPx senzorom a 50 MPx širokouhlým a macro snímačom.

Video je navyše doplnené o úplné novú funkciou Sólové vystrihnutie pre tvorbu portrétnych vlogov.

Ako je na tom v porovnaní s konkurenciou vo vyššej strednej triede? HONOR 70 sme porovnali so Samsungom A53 5G a novinkou Xiaomi 12T 5G, ktorá ešte čaká na predstavenie na slovenskom trhu. Advertisement

Jeden čip vládne všetkým

Od smartfónov vo vyššej strednej triede užívatelia vyžadujú pokročilé fotografické a video funkcie a kvalitu odpovedajúcu cene. Všetky tri mobily tak obsahujú množstvo objektívov, vďaka ktorým sú pripravené na zachytenie akejkoľvek situácie. HONOR 70 má však oproti svojim konkurentom hneď dve veľké výhody.

Prvou je duálny systém 54 MPx a 50 MPx fotoaparátov, ktoré sú si svojimi parametrami takmer rovnocenné.

Druhá výhoda je ešte podstatnejšia. HONOR 70 disponuje novým fotografickým čipom IMX800 od Sony. Tento senzor s veľkosťou 1/1.49" je momentálne jedným z najlepších na svete a dodáva hlavnému fotoaparátu dostatok svetla, aby boli všetky fotografie jasné, vyvážené a plné nádherných a živých farieb.

Finálne fotky navyše vylepší HONOR Image Engine, ktorý pracuje s algoritmami na báze umelej inteligencie. Firma ho vyvíja už niekoľko rokov a je známy aj z vlajkovej lode HONOR Magic4 Ultimate – doteraz neprekonanej jednotky na poli fotografie v známom rebríčku DXOMark.

Samsung A53 ponúka štvoricu fotoaparátov s hlavným 64 MPx snímačom a Xiaomi disponuje taktiež sériou trojice kamier s hlavným 108 MPx snímačom. Tu však treba podotknúť, že viac megapixelov neznamená lepšiu fotografiu, keďže na výslednú fotku majú vplyv ako snímač, tak aj softvér od výrobcu.

Vlogovací kráľ

Keď sa pozrieme na schopnosti videa, HONOR 70 a Samsung A53 technicky ponúkajú takmer rovnaké možnosti. Oba modely natáčajú 4K video v 30 FPS a FHD video v 60 FPS. Xiaomi je vďaka veľkému 108 MPx senzoru schopné točiť až 8K video.

HONOR však ponúka navyše novinku v podobe video režimu Sólové vystrihnutie. Tento režim je vo svete úplnou novinkou. Vďaka tomuto režimu je možné simultánne natáčať dve videá naraz, pričom prvé video zaznamená scénu ako celok a druhé video zaznamenáva výrez so zvolenou osobou, ktorá je vďaka umelej inteligencii sledovaná a ostrá počas celej doby záznamu.

Používateľ navyše môže počas nahrávania v reálnom čase voliť medzi jednotlivými osobami vo videu. Vďaka tomuto režimu vám neunikne žiadny detail a ak ste milovníkom koncertov, túto funkciu si zamilujete.  

Jedinečný displej

V tejto smartfónovej triede sa už bavíme o špičkových OLED a AMOLED displejoch, ktoré majú zobrazovaciu frekvenciu 120 Hz. Zatiaľ čo Samsung ponúka 6,5“ FHD displej, HONOR spoločne s Xiaomi majú 6,67“ palcové obrazovky.

HONOR 70 pridáva oproti svojim konkurentom ešte jedinečnú technológiu pulznej šírkovej modulácie stmievania (PWM) s frekvenciou 1920 Hz, ktorá emituje okolité osvetlenie pre pohodlné sledovanie displeja aj počas dlhšej doby.

Štýl a ergonómia na prvom mieste

Vyššia stredná trieda smartfónov už dávno nie je iba o najlepšom možnom hardvéri za dostupnú cenu. Tieto smartfóny už musia mať aj svoju identitu a štýl. Aj keď je táto kategória subjektívna, HONOR 70 ponúka z trojice konkurentov najzaujímavejší dizajn a elegantné farby, ktoré majú šancu osloviť široké množstvo nových záujemcov.

Samsung a Xiaomi pri svojich modeloch vsadili na konzervatívnejšie dizajny. Objektívne sú však porovnania rozmerov a hmotnosti.

HONOR 70 tu naplno dokazuje ako dômyselne bol skonštruovaný. Pri takmer totožných rozmeroch obrazovky ponúka o 10 g nižšiu hmotnosť ako Samsung A53 5G. Novinka od Xiaomi je ťažšia až o 30 g, čo už budete určite registrovať. Bonusom je aj najmenšia hrúbka HONOR 70, ktorá je iba 7,9 mm. Telefón tak napriek svojmu rozmernému displeju ľahko zapadne aj do menších vreciek a kabeliek.

HONOR je v plnej sile späť

Značka HONOR sa zaviazala byť globálnym technologickým lídrom a budovať portfólio inteligentných domácností, ktoré je dostupné pre každého. V súčasnosti má spoločnosť HONOR viac ako 10 000 zamestnancov, z ktorých viac ako polovica pracuje vo výskume a vývoji, štyri vývojové inštitúcie, viac ako 100 inovačných laboratórií po celom svete a podala viac ako 5 500 patentových prihlášok.

Veľmi rýchlo tiež nadviazala viac ako 30 strategických partnerstiev so svetovými lídrami, ako sú Microsoft, Google, Intel, Qualcomm atď., s ktorými spoločne vyvíja inovatívne riešenia v oblasti softvéru aj hardvéru, a môže tak zabezpečiť výrobu mobilných technológií od začiatku až do konca.

TS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo