Nezjazdnú diaľnicu treba zavrieť a nečakať na nehodu

Autor IDH apríl 2017 -
Nezjazdnú diaľnicu treba zavrieť a nečakať na nehodu Ampnet

Rizikové úseky sú dlhodobo známe a máme predsa aj Národný systém dopravných informácií.

Hromadným nehodám, aká sa stala 20. apríla na diaľnici D1 medzi Jánovcami a Popradom, sa dá pomerne jednoducho zabrániť. A to tým, že na základe údajov Národného systému dopravných informácií dôjde k preventívnemu uzatvoreniu ťažko zjazdného úseku diaľnice.

Inde to ovládajú

„Takýto prístup je bežný napríklad v susednom Rakúsku. V prípade, že je úsek cesty zjazdný iba s výraznými komplikáciami, prípadne nie je zjazdný vôbec, dôjde k jeho preventívnemu uzatvoreniu,“ povedal šéf Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo (IDH) Ondrej Matej. „Nik nečaká na to, kým na ceste dôjde k ťažkej hromadnej havárii, pri ktorej dôjde nielen k značným materiálnym škodám, no často aj k ujme na zdraví,“ dodal. Na Slovensku je však podľa neho bežné, že sa situácia na kalamitou postihnutých cestách rieši až potom, ako sa nehoda stane.

Rizikové úseky

„Rizikové úseky ciest, kde je v prípade nepriaznivého počasia takmer nemožné zabezpečiť ich adekvátnu zjazdnosť, sú pritom dlhodobo známe. Patrí medzi ne aj časť diaľnice D1 medzi Spišským Štvrtkom a Popradom, kde sa dnes stala hromadná nehoda,“ upozornil O. Matej krátko po udalosti. „Ďalším takýmto úsekom je napríklad horský priechod Donovaly, kde v prípade hustého sneženia a vytvárania námrazy často dochádza nielen k skríženiu kamiónov, ale aj následným haváriám.“

Štát by mal preto podľa šéfa IDH klásť oveľa väčší dôraz na prevenciu a ťažko zjazdné úseky v prípade nepriaznivého počasia uzatvárať. Využiť na to môže príslušníkov Policajného zboru SR a mal by uvažovať aj nad inštaláciou zábran, ktoré by motoristov naviedli na obchádzky.

Nehoda nemusela byť, keby úradníci neboli pohodlní

„K nehodám, k akej došlo pred Popradom, by vôbec nemuselo prísť. Konečne by sa začal aj zmysluplnejšie využívať Národný systém dopravných informácií, ktorý stál daňových poplatníkov 14 miliónov eur,“ tvrdí O. Matej. „Preventívnemu uzatváraniu rizikových úsekov ciest už dnes nič nebráni, jedine pohodlnosť štátnych úradníkov, ktorí sa boja niesť zodpovednosť za stav ciest, na ktorých neskôr dochádza k nehodám,“ dodal.

IDH

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo