Airbus založil na Slovensku dcérsku spoločnosť zameranú na komunikačné systémy

Autor Naomi Race, Michal Krajčír január 2023 -
Komunikačný systém Tetrapol Komunikačný systém Tetrapol Airbus

Spoločnosť Airbus Slovakia podporuje projekty a súvisiace aktivity Ministerstva vnútra SR. Najnovšie získal od rezortu zákazku na rádiostanice.

Airbus je partnerom slovenského rezortu vnútra od roku 1998 a poskytuje technológiu Tetrapol pre SITNO – národnú profesionálnu digitálnu rádiokomunikačnú sieť. Jej infraštruktúru denne využívajú silové zložky Slovenskej republiky.

Okrem toho spoločnosť v súčasnosti podporuje modernizáciu siete kritickej komunikácie ako lokálne podporné služby, ktoré zabezpečia kontinuitu základných hlasových komunikačných služieb. Zároveň umožnia riadne zavádzanie nových dátových aplikácií vďaka kolaboratívnej aplikácii Airbus Tactilon Agnet.

Airbus Tactilon Agnet civilschutz 091118 082

Som veľmi hrdý, že môžem oznámiť otvorenie našich nových kancelárií. Je to súčasť dlhodobej stratégie rastu, ktorá nás približuje k našim zákazníkom. Teraz budú môcť získať špecializovanú podporu a hovoriť so zamestnancami Airbusu, ktorí sú poruke a hovoria miestnym jazykom,“ vysvetľuje Philippe Devos, konateľ Airbus Slovakia, s. r. o., a vedúci predaja pre bezpečnú pozemnú komunikáciu v Airbuse pre Slovensko.

Tento krok posilní našu pozíciu v krajine so zameraním na rast v sektore obrany a bezpečnosti, ako aj v oblasti helikoptér. Sme tiež radi, že môžeme prispieť k priemyselnému ekosystému a zamestnanosti,“ dodáva Jacques Garrigue, viceprezident Airbus International pre strednú Európu.

Airbus Slovakia, s. r. o., sídli v Bratislave a v súčasnosti zamestnáva 6 ľudí. Dcérsku spoločnosť formálne založili v auguste 2022. Podľa Denníka E získal Airbus vlani zákazku od automobilových opravovní MV SR na rádiostanice s príslušenstvom za vyše osem miliónov eur.

TS / JF

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo