Samsung Electronics predstavil na veľtrhu ISE 2023 novú éru udržateľných digitálnych zobrazovacích zariadení

Autor TS február 2023 -

Na svetovej výstave audiovizuálnej techniky a systémovej integrácie Integrated Systems Europe 2023 v Barcelone predstavil kórejský výrobca budúcnosť udržateľných produktov z kategórie „digital signage“.

Digital signage zahŕňa okruh digitálneho značenia, informačných panelov, reklamných pútačov, elektronických tabúľ a podobných zobrazovacích zariadení. Ich nová generácia vzniká spojením najnovších technológií a snahy o vytváranie ekologicky šetrných produktov podľa aktuálnej stratégie spoločnosti v oblasti životného prostredia.

„Sme odhodlaní zaistiť každodennú udržateľnosť v celom našom portfóliu zobrazovacích zariadení a hľadať zmysluplné spôsoby, ako minimalizovať dopad na životné prostredie v rámci našej cesty k cirkulárnej ekonomike,“ hovorí Hoon Chung, výkonný viceprezident divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics.

Technológie pre ekologicky ohľaduplné zariadenia

Na tohtoročnom veľtrhu ISE spoločnosť Samsung zdôraznila svoje iniciatívy v oblasti udržateľnosti, ktoré vychádzajú z jej novej environmentálnej stratégie oznámenej v septembri 2022.

V zóne udržateľnosti pri svojom výstavnom stánku predstavila ekologicky uvedomelé postupy aplikované na produkty z oblasti digital signage. Tieto postupy vychádzajú z piatich fáz životného cyklu výrobku:

  • získavanie zdrojov,
  • výroba,
  • distribúcia,
  • používanie,
  • recyklácia.

Inteligentné digitálne zobrazovače Samsung (QHC, QMC, QBC) na rok 2023 majú hrúbku 28,5 mm a sú asi o 40 % tenšie ako predchádzajúce modely. Vďaka tomu je možné znížiť počet prepravných kontajnerov potrebných na logistické operácie po výrobe viac ako o 20 %[1].

Tieto informačné panely podporujú aj automatické nastavenie jasu obrazovky pomocou senzora osvetlenia, ktorý reaguje na okolité svetelné podmienky a automaticky reguluje spotrebu energie.

Ďalším príspevkom k udržateľnosti je plast použitý na zadné kryty zobrazovačov, ktorý obsahuje 10 % recyklovaných materiálov (PCM).

Cloudové riešenie Samsung MagicINFO zlepšuje vzdialenú správu a pomáha efektívne ovládať viac informačných displejov a rôzny zobrazovaný obsah.

Funkcia Remote Management umožní firmám jednoducho sledovať počet pripojených zariadení, ich typy a poruchy, ľahko spravovať rôzne zariadenia a na diaľku ovládať ich nastavenia, napríklad jas obrazovky. Toto riešenie ponúkne aj ďalšie funkcie, vrátane diagnostiky stavu zariadenia, ktorá bude používateľa informovať o problémoch súvisiacich s pripojením káblov, internou teplotou alebo narušením siete.

Na veľtrhu ISE 2023 organizoval Samsung aj semináre o svojich riešeniach. Pripravovaná platforma Cloud Signage ponúka širokú škálu energeticky úsporných funkcií, ktoré umožnia spravovať a znižovať spotrebu energie.

Nové riešenia zahŕňajú sledovanie spotreby energie v reálnom čase, načasovanie úrovne jasu, vzdialené nastavenie jasu a automatickú správu zariadenia. Táto komplexná platforma bude integrovať a prepájať LCD zobrazovače, LED zobrazovače a B2B televízory a zaisťovať ich bezproblémovú prevádzku.

Nové vonkajšie zobrazovače pre rok 2023

Samsung na veľtrhu ISE 2023 predstavil nové produkty z kategórie digital signage na vonkajšie použitie. Najskôr uvedie na trh vonkajšie LED zobrazovacie panely pre rok 2023 (model XHB), ktoré sú určené športovému odvetviu a atraktívnym turistickým lokalitám.

Rad XHB zahŕňa štyri varianty: P6 (rozostup pixelov 6 mm), P8, P10 a P16. Všetky majú ohromujúci špičkový jas 8 000 nitov a výnimočne kvalitný obraz aj na priamom slnečnom svetle.

Štandardizovaná konštrukcia modulov XHB podporuje flexibilný dizajn a inštaláciu vrátane vyhotovení Concave (konkávny s maximálnym zakrivením 2500R), Convex (konvexný), S shape (v tvare S), Fascia (pásový) a 90 °L.

Dvakrát tenšia konštrukcia ako pri predchádzajúcom modeli umožňuje pohodlnú inštaláciu zariadenia radu XHB za menej ako polovičný čas.

Vďaka lepšej energetickej účinnosti má tento model v porovnaní so svojím predchodcom o viac ako 15 % nižšiu spotrebu energie a dokáže znížiť emisie CO2 približne o 2 492 ton ročne, čo zodpovedá množstvu CO2, ktoré za jeden rok pohltí približne 290 000 tridsaťročných borovíc[2].

Rad XHB je možné objednávať od spustenia veľtrhu ISE 2023, pričom niektoré z prvých modelov už boli nainštalované pred sezónou 2023 ako elektronické tabule na domácich štadiónoch celosvetovo známych amerických baseballových tímov New York Mets a Houston Astros.

Ďalšou predstavenou novinkou spoločnosti Samsung je malý 24-palcový vonkajší displej (model OH24B), ktorý je určený pre trh s nabíjačkami pre elektromobily (EV).

Vzhľadom na to, že dopyt po elektromobiloch stále rastie, je dôležité poskytovať riešenia, ktoré umožňujú prepojenejšie a príjemnejšie nabíjanie a zároveň dávajú výrobcom a predajcom príležitosti na inzerovanie ďalších produktov.

Samsung PC OH24B 01 KV

Tento vonkajší zobrazovač vyniká odolnosťou aj dobrou viditeľnosťou vo vonkajšom prostredí za najrôznejších podmienok. Vysokú odolnosť a všestranné využitie zaisťuje štíhla kovová konštrukcia, odolnosť voči vode, prachu a kvapalinám (stupeň krytia IP66), ochranné sklo s najvyššou odolnosťou proti nárazu (IK-10) a tiež tuhý LCD panel odolný voči vysokým teplotám a so špičkovým jasom 1 500 nitov, čo umožňuje prevádzku aj pri silnom slnečnom žiarení.

Ponúka tiež odnímateľné Wi-Fi/Bluetooth príslušenstvo na optimalizáciu rýchlosti komunikácie podľa podmienok inštalácie. Môže sa navyše pochváliť vysokou energetickou účinnosťou s najnižšou spotrebou energie[3] (maximálne 90 W) v kategórii týchto typov zariadení väčších ako 20 palcov. To je ideálne práve pri nabíjacej stanici elektromobilov, kde sa vyžadujú nepretržitá prevádzka a poskytovanie informácií.

Kiosk a riešenie Flip Pro s lepšou kompatibilitou zariadenia

Výrobca ohlásil najnovší model zariadenia Samsung Kiosk vo verzii pre Windows (model KMC-W), ktorý je kompatibilný s operačným systémom Windows 10 IoT Enterprise a dopĺňa súčasný model s operačným systémom Tizen, aby mali zákazníci viac možností voľby.

Nový kiosk využíva procesory Intel Core 11. generácie. Je vybavený 8 GB DRAM a 256 GB SSD, čo zaisťuje rýchle spracovanie a dostatok úložného priestoru, aby vyhovel rýchlo sa vyvíjajúcim požiadavkám ďalších odvetví nad rámec zdravotníctva, pohostinstva a maloobchodu.

Spoločnosť predstavuje aj nové riešenie exkluzívne pre veľkoformátový interaktívny displej Samsung Flip, ktoré spĺňa požiadavky pedagógov a firiem na súbežné pripojenie k rôznym zariadeniam. Umožňuje prepojiť počítač s displejom Flip a prenášať obsah alebo používať aplikácie.

Požívatelia môžu napríklad písať nad obsah prenesený z počítača na displej Flip a zdieľať ho v reálnom čase. Nové riešenie zlepšuje použiteľnosť pri práci na diaľku a vytvára bezproblémové pracovné prostredie tým, že umožňuje optimalizovať využívanie displeja pri pripojení k obrazovkám iných zariadení.

TS

Pozn.: Ďalšie informácie o inteligentných zobrazovacích produktoch a riešeniach spoločnosti Samsung nájdete na https://displaysolutions.samsung.com/ise2023.

Poznámky v texte:

[1] Určené na základe počtu zariadení v krabiciach, ktoré sa zmestia do 12 m dlhého kontajnera, a ročného objemu predaja chytrých interiérových informačných panelov v roku 2022.

[2] Množstvo emisií uhlíka u modelu XHB bolo porovnané s množstvom emisií uhlíka u jeho predchodcu (XPR) na základe predaja v roku 2022. Ročné emisie uhlíka zobrazovača XHB boli vypočítané prostredníctvom nástroja Carbon Footprint Calculator (https://www.kcen.kr/tanso/intro.green) 16. januára 2023. (vysoké napätie, leto). Efekt zníženia emisií uhlíka u XHB zodpovedajúci výsadbe stromov bol vypočítaný na základe Average Amount of Carbon Absorbed Forest Trees Devised by National Institute of Forest Science, Kórea (ver. 1.2) k júlu 2019.

[3] Podľa internej analýzy trhu.

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo