Spoločnosť HP predstavila nové hybridné riešenia pre flexibilných pracovníkov

Autor Wojciech Krzywicki, Lukáš Veselovský február 2023

Hybridná práca sa stáva novým štandardom a vybavenie pre ňu je určujúce v zmysle efektivity. Ľudia pracujúci na diaľku aj v kancelárii by mali byť rovnako produktívni a zostávať v spojení s ostatnými.

Spoločnosť HP predstavila slovenským médiám najnovšie produkty z kategórie Personal systems, medzi ktorými boli zastúpené najmä all-in-one počítače.

„HP uvádza do reálneho života výkonné a inovatívne technológie, ktoré pomáhajú posunúť produktivitu na vyššiu úroveň. Naše riešenia zahŕňajú vybavenie od notebookov, počítačov, cez tlačiarne a ďalšie periférie až po videokonferenčné systémy,“ povedal Vít Janeba, produktový manažér pre komerčné stolné počítače HP pre Českú republiku a Slovensko.

„HP ponúka aj menej tradičné vybavenie pre hybridnú prácu ako sú all-in-one počítače alebo monitory uľahčujúce komunikáciu a sú šetrné k očiam užívateľov pri celodennej práci na počítači,“ dodal.

Počítače „všetko v jednom“ pre hybridné prostredie

All-in-one počítače od HP reprezentujú dobré riešenie pre spoluprácu, určené pre tých, ktorí pracujú na stálom pracovnom mieste doma alebo vo firme. Sú vybavené radom technológií, ktoré používateľom zjednodušujú komunikáciu a spoluprácu.

Používateľa dobre vidno vďaka 16Mpx kamere (4Mpx zlučovanie pixelov) s funkciou HP Auto Frame, ktorá ho stále udržuje v zábere, takže sa môže zdvihnúť sa počas videokonferencie od stola a voľne sa pohybovať.

Technológia dynamického vyrovnávania hlasu automaticky optimalizuje čistotu hlasu a zaručuje konzistentnú hlasitosť bez ohľadu na to, či používateľ hovorí do mikrofónu zblízka alebo až z 3 metrov. Redukcia šumu využívajúca umelú inteligenciu odstraňuje nežiaduce ruchy na pozadí.

Funkcia HP Run Quiet Design jemne vyladí nastavenia ventilátorov tak, aby systémy pracovali ticho a boli dostatočne chladené, čím minimalizuje rušenie užívateľov a ľudí okolo nich.

Jednoduchšie sú aj údržba IT infraštruktúry, postupy pre nasadenie, zabezpečenie aj správu počítačov.

Pomocou aplikácie MyHP môžu používatelia a IT oddelenia ľahko upraviť nastavenia počítača prostredníctvom jediného ovládacieho panelu a zvládnu na ňom všetko – od úpravy nastavenia zvuku a videa až po povolenie najnovších aktualizácií.

Riešenie HP Wolf Security for Business ich pomáha chrániť pred modernými hrozbami, zásluhou čoho zostávajú firemné aj používateľove dáta v bezpečí.

HP EliteOne 800 G9

All-in-one počítač HP EliteOne 800 G9 s technológiou HP Presence, procesorom Intel 12. generácie a systémom Windows 11, je riadiacim centrom pre hybridné pracovisko.

Je vybavený displejom s 23,8- alebo 27-palcovou uhlopriečkou v dotykovom alebo nedotykovom variante a vyznačuje sa esteticky vycibreným vzhľadom a účelnou organizáciou káblov. Dobre sa preto hodí do domácnosti aj do kancelárie.

1 hp eliteone 800 g9 aio desktop pc sleek designHP EliteOne 800 G9

Vďaka technológiám Wi-Fi 6E a Bluetooth® 5.2 zaručujúcim lepšiu konektivitu môžu používatelia domýšľať náročné projekty a organizovať virtuálne konferencie po celý pracovný deň.

Nastaviteľná výška stojana a možnosť uchytenia na VESA ponúkajú flexibilitu pri práci v hybridnom prostredí. Obrazovku all-in-one je možné využívať aj ako samostatný displej vďaka HDMI vstupu.

HP ProOne 440 G9

All-in-one počítač HP ProOne 440 G9 je funkciami nabitý počítač spolupracujúci s mnohými typmi príslušenstva, ktorý umožní vytvárať múdre riešenia pre najrôznejšie potreby, s minimálnymi nárokmi na pracovný priestor.

Možno ho využiť za recepčným pultom, v open-space aj v stiesnených priestoroch. Vďaka štýlovému dizajnu s prepracovaným vedením káblov je možné ho umiestniť kdekoľvek bez narušenia elegancie interiéru.

2 HP EliteOne 840 G9 AiO Desktop PC FrontHP ProOne 440 G9

Jeho výkon zaisťujú procesory Intel 12. generácie, ponúka firemné funkcie, ktoré zlepšujú výkon, spoluprácu, zabezpečenie a správu. K jeho výkonu prispieva operačná pamäť DDR4 a pevné disky HDD alebo SSD.

Ďalšou prednosťou je prítomnosť portov USB 3.2 Gen 1/2 Type-A, ktoré majú vyššiu prenosovú rýchlosť až 10 Gb /s, čo je výhodou pri pripojení väčších dátových úložísk.

Nechýbajú inteligentné funkcie na zníženie hluku. Obrazovku all-in-one je možné využívať aj ako samostatný displej vďaka HDMI vstupu.

HP Elite Mini 800 G9

Veľmi výkonný všestranný stolný minipočítač HP Elite Mini 800 G9 predstavuje dobrú kombináciu výkonu, rozšíriteľnosti, pripojiteľnosti a rýchlosti s procesorom Intel Core 12. generácie.

Operačná pamäť má kapacitu až 64 GB (DDR5), pre systém, dáta a aplikácie sú určené SSD disky s veľkosťou až 2 x 2 TB M.2 PCIe NVMe Gen 4 (NVMe RAID) a tretí pevný 2,5-palcový SATA disk s veľkosťou až 2 TB.

3 HP Elite Mini 800 G9 0bHP Elite Mini 800 G9

Profesionálne navrhnutá moderne riešená skriňa umožňuje ľahký prístup k portom, zásuvkám a pozíciám, ktoré sú umiestnené tak, aby boli vždy na dosah. Dva voliteľné výmenné porty dostupné aj samostatne umožňujú širokú variabilitu konfigurácie grafických i dátových portov.

Počítač HP Elite Mini 800 G9 ponúka v prezentovanej konfigurácii až 8 digitálnych grafických výstupov a grafickú kartu nVidia RTX 3050Ti 4GB . S ňou je možné zariadenie použiť aj na virtuálnu realitu.

Nakonfigurovať je možné aj varianty s 2x pevnou sieťovou kartou, 2x sériovým portom alebo Thunderbolt 3 portom s USB 4.0. V konfigurácii s 35W TDP procesorom je možné mini PC napájať aj priamo z monitora cez USB-C rozhranie do 100W.

HP Pro Mini 260 G9

Stolné mini PC, ktoré spĺňa bežné každodenné požiadavky – to je HP Pro Mini 260 G9. Vďaka notebookovému procesoru nie je náročné na spotrebu elektrickej energie, ale zároveň ponúkne možnosti na ďalšie rozšírenie.

Ponúka dobrý pomer cena/výkon na využitie v kanceláriách a podnikovej sfére, spoľahlivosť a dostupnosť v každom ohľade. HP Pro Mini 260 G9 poháňa až 10-jadrový notebookový procesor 12. generácie Intel Core i5-1235U, operačná pamäť má kapacitu až 32 GB (DDR4).

4 HP Pro Mini 260 G9HP Pro Mini 260 G9

Pre systém, dáta a aplikácie je určený SSD disk o veľkosti až 1 TB M.2 PCIe NVMe Gen 4 a druhý pevný 2.5 palcový SATA disk s veľkosťou až 2 TB. Grafický výstup zaistí grafická karta Intel Iris Xe s dvoma grafickými digitálnymi výstupmi ( DisplayPort + HDMI).

Nové monitory radu E a M

HP predstavil 5. generáciu svojich najpopulárnejších komerčných monitorov – radu E. Okrem zlepšenia obrazových parametrov prináša nový rad štíhlejší elegantný dizajn.

Veľké zmeny sú aj v ergonómii: medzi novinkami radu E sú aj 4K modely E27k a E32k, ktoré ponúkajú vysoký používateľský komfort. Vrcholom ponuky je model E45c , ktorý je možné charakterizovať ako pracovný monitor bez kompromisov.

5 HP E27k G5 4K USB C Monitor Front RightMonitor HP E27k

Nové monitory radu E ponúkajú mnoho užitočných vlastností a funkcií – napríklad pripojenie celej počítačovej zostavy jedným káblom USB-C, čo uľahčuje presuny z jednej miestnosti do druhej. Oči pomáha chrániť technológia HP Eye Ease , ktorá stále filtruje modré svetlo, a pritom nespôsobuje žltý odtieň na displeji.

Nové monitory zohľadňujú aj záväzok HP v maximálnej možnej miere prispievať k ochrane životného prostredia – na ich výrobu sa využíva vyšší podiel recyklovaných materiálov a majú úspornejší obal.

Konferenčné monitory HP radu E sú vybavené 5Mpx naklápacou webovou kamerou pre ochranu súkromia, mikrofónmi s potlačením hluku a vylepšenými senzormi osvetlenia.

Monitory HP M24h a M27h predstavujú dobrú voľbu pre tých, ktorí potrebujú monitor na prácu aj zábavu. Vďaka vylepšenej ergonómii sú vhodné na prácu, široké farebné spektrum ich predurčuje aj ako voľbu na úpravu fotiek a videa.

7 HP M27h FHD Monitor FrontRightMonitor HP M24h

Prémiové príslušenstvo HP

Štúdiovú kvalitu ponúkajú HDR kamery HP 960/965 vylepšené umelou inteligenciou. Tieto 4K webové kamery automaticky korigujú farby, takže obraz vyzerá verne cez deň aj v noci. Korekcia farieb a HDR automaticky prispôsobí farebné podanie, veľký objektív zaistí vynikajúci obraz aj pri slabom osvetlení.

Duálne mikrofóny zachytia zvuk, ktorý chcete zdieľať, a zároveň potlačia nepatričný hluk v pozadí. Navyše vedia automaticky sledovať hovorcu, ktorý tak zostáva vždy v centre obrazu.

Programovateľná bezdrôtová klávesnica HP 970/975 predstavuje univerzálne riešenie pre prácu aj domáce využitie.

HP 970 612M5P4HwbL  Klávesnica HP 970

Programovateľné klávesy dávajú možnosť podľa užívateľských preferencií zaistiť jednoduché zadávanie inak zložitých príkazov, potrebných pri hraní aj práci. Multimediálne klávesy sú tu pre intuitívne pretáčanie alebo pozastavenie záznamu alebo streamu.

Bezdrôtové myši HP 930/935 poskytujú vďaka programovateľným tlačidlám veľkú možnosť individualizácie. Tiež vedia bezproblémovo pracovať na viacerých spárovaných zariadeniach, ktoré môžu používať rôzne operačné systémy.

Wojciech Krzywicki, HP

Lukáš Veselovský, AMI Communications

6 HP E45c G5 DQHD Curved Monitor Front RightMonitor HP E45c

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo