Škoda prichádza s ďalším novým SUV

Autor Škoda Auto apríl 2017 -

Karoq je názov ďalšieho modelu, s ktorým prichádza česká značka. Predstavila ho nedávno v Štokholme.

Ofenzíva pokračuje; v rámci Stratégie Škoda 2025 chce značka v nasledujúcich rokoch ďalej rozširovať modelovú paletu. V centre jej pozornosti je najmä ponuka modelov SUV. Len nedávno vstúpil na trh Kodiaq ako nové veľké SUV tejto značky, Škoda Karoq by mal byť ďalší míľnik. Prakticky ide o nástupcu modelu Yeti; na trh má prísť v druhom polroku 2017.

Má to byť pekné a pohodlné auto

Škoda Karoq je úplne novo vyvinuté, kompaktné SUV. Emocionálne a dynamický dizajn s radom kryštalických prvkov využíva nový dizajnový jazyk vozidiel SUV značky. Karoq ponúka veľkorysý priestor v interiéri aj veľký batožinový priestor, nové asistenčné systémy, Full LED svetlomety a vôbec prvýkrát vo vozidle značky Škoda aj digitálny prístrojový panel. Na výber bude päť motorov s výkonmi od 85 kW (115 k) do 140 kW (190 k), z ktorých štyri sú nové.

Dĺžka modelu Škoda Karoq je 4 382 mm, šírka 1 841 mm a výška 1 605 mm. Rázvor náprav je 2 638 resp. 2 630 mm (pri verzii s pohonom všetkých kolies). Priestor pred kolenami cestujúcich na zadných sedadlách je 69 mm. Batožinový priestor má v päťmiestnom usporiadaní interiéru základný objem 521 l, pri sklopených zadných sedadlách 1 630 l. Systém druhého radu sedadiel VarioFlex alebo Virtuálny pedál, uľahčujúci otvorenie zadného výklopného veka, to sú len dve z mnohých premyslených riešení v novom modeli.

Vyššia konektivita

Vďaka inovatívnym riešeniam chce Škoda Karoq v oblasti konektivity patriť na vrchol segmentu. Infotainment vychádza z druhej generácie koncernovej modulárnej infotainmentovej stavebnice. Ponúka moderné funkcie a rozhrania a je vybavený kapacitnými dotykovými displejmi. Vyspelé systémy Columbus a Amundsen disponujú funkciou WLAN-hotspot. Pre infotainment Columbus je v ponuke na želanie LTE modul, ktorý umožňuje internetové pripojenie na báze maximálne rýchleho mobilného štandardu.

TS

 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo