Gastronomická aplikácia Qerko prechádza technickými vylepšeniami, jej pozícia na Slovensku sa upevňuje

Autor TS jún 2023 -

Komfort elektronického objednávania jedla a platieb bez čašníka ponúka aplikácia českej firmy, ktorá získava popularitu aj u nás.

Kto vyskúšal revolučnú aplikáciu Qerko, musel oceniť jej výhody. Jednoducho priložíte telefón s možnosťou NFC komunikácie alebo si naskenujete QR kód a následne si aplikáciu stiahnete do smartfónu.

Potom s ňou šetríte čas. Cez QR kód umiestnený na stole v reštaurácii si môžete objednať svoje obľúbené jedlo aj z jedálneho lístka, ktorý vám zobrazí aplikácia. Vo viacčlennej partii si pri platení môže každý vybrať a elektronicky zaplatiť iba svoje položky.

Používanie Qerka šetrí čas aj obsluhe, ktorá sa tak môže viac venovať roznášaniu jedál. Hostia potom nemusia čakať na čašníka alebo chodiť platiť k pokladni.

Bezpečný systém

Obavy o bezpečnosť finančného prevodu nie sú v tomto prípade namieste. Qerko je fintech aplikácia licencovaná Českou národnou bankou.

„Qerko pôsobí na slovenskom trhu od roku 2022 a dnes sa rozširuje do ďalších krajín Európskej únie. Ak by vás pri platbe cez aplikáciu Qerko chcel niekto okradnúť, je to prakticky nemožné. V aplikácií jasne vidíte účet s položkami, a teda viete, za čo platíte,“ objasňuje Viktor Tecl, country manager Qerka na Slovensku.

Querko je aplikácia, nie webová stránka. „Podvodný e-mail alebo SMS správa vás môže presmerovať na webovú stránku, ktorá pripomína legitímny web, a práve na ňom môže dôjsť k podvodu,“ vysvetľuje ďalej V. Tecl. V prípade Qerka je to irelevantné.

Vylepšená technológia a dizajn

Inovatívna gastro aplikácia teraz prináša vylepšený Qerko kód s 2x silnejším NFC čipom, ktorý sa po priložení mobilu načíta rýchlejšie a z väčšej vzdialenosti. Ľahkému načítaniu pomáha matná antireflexná vrstva spolu s odolným plexisklom, ktoré chráni Qerko kód – umiestnený zväčša na ploche stola – pred vplyvmi a nástrahami každodennej prevádzky aj počasia.

Na doplnkovej samolepke je stručná informácia o tom, na čo slúži QR kód. Nový dizajn je celkovo štýlový a moderný.

Na Slovensku možno Qerko využívať napríklad v prevádzkach Kolkovňa Eurovea a Kolkovňa River Park či v coworkingovom priestore The Spot v Bratislave. K prevádzkam vybaveným týmto systémom sa zaradil aj Burger King na Laurinskej ulici v Bratislave, v ktorom dokonca ponúkajú špeciálne Qerko menu.

TS

Qerko QRkody 2 0 Letak2

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo