Revolut zaviedol na Slovensku produkt umožňujúci investovať na finančných trhoch na dennej báze

Autor TS júl 2023
Revolut zaviedol na Slovensku produkt umožňujúci investovať na finančných trhoch na dennej báze Unsplash / Aleksandrs Karevs

Flexibilné účty ponúkajú variabilnú dennú úrokovú sadzbu až do 5,2 % p. a., pracujú s tromi svetovými menami.

Revolut, globálna finančná aplikácia s viac než 30 miliónmi zákazníkov na celom svete, predstavila nové možnosti sporenia v niekoľkých menách na Slovensku: Flexibilné účty.

Stálym aj novým zákazníkom ponúkajú plnú flexibilitu s ročnou úrokovou sadzbou až 3,43 % pre účty v EUR, možnosť dobiť a vybrať si prostriedky kedykoľvek, ako aj úrok pripisovaný denne.

Flexibilné účty investujú do fondov finančného trhu, ktoré sú menej volatilné a vysoko diverzifikované. Predstavujú alternatívu pre zákazníkov, ktorí hľadajú stabilné výnosy alebo chcú svoje prostriedky chrániť pred infláciou. V porovnaní s alternatívnymi investičnými produktmi predstavujú totiž nižšie očakávané riziko.

Zatiaľ boli tieto fondy dostupné hlavne pre investorov v rámci inštitúcií, pričom veľké korporácie a banky ich často používali na ukladanie svojich prostriedkov. Revolut ponúka Flexibilné účty v spolupráci s  Fidelity International, popredným celosvetovým správcom fondov.

Zákazníci môžu ťuknutím na tlačidlo previesť peniaze, ktoré chcú investovať, na Flexibilný účet a začať tak ihneď získavať úroky. Môžu vkladať prostriedky v EUR, GBP alebo USD a mať viacero flexibilných účtov naraz.

Úroková sadzba sa bude líšiť v závislosti na mene a predplatenom programe používateľa: stáli zákazníci môžu získať až 3,43 % pri vkladoch na účet v EUR, 4,78 % v GBP a 5,19 % v USD v závislosti od konkrétneho programu. Úrok sa vypláca denne, pričom zákazníci si môžu prostriedky kedykoľvek dobiť alebo vybrať.

Flexibilné účty sa spúšťajú v Nemecku, Luxembursku, Švédsku, Fínsku, Španielsku, Česku, na Slovensku, v Chorvátsku, Pobaltí a Bulharsku a postupne aj na ostatných trhoch v EHP.

TS

Úrokové sadzby (p. a.) na flexibilných účtoch k 20. 07. 2023

program

EUR

GBP

USD

Standard

2,58 %

3,63 %

3,84 %

Plus

2,73 %

3,88 %

4,09 %

Premium

3,18 %

4,38 %

4,59 %

Metal

3,33 %

4,63 %

4,84 %

Ultra

3,43 %

4,78 %

5,19 %

Pozn.: Úrovne sú platné pre stálych zákazníkov daného programu

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo