Produkt Connect and Protect Plus chráni bezdrôtové prístupové body v podnikových sieťach

Autor TS október 2023 -

Cieľom služby od spoločnosti Zyxel Networks je pomôcť malým podnikom zvýšiť ochranu ich sietí bez toho, aby museli meniť sieťovú infraštruktúru.

Podľa štúdie spoločnosti Forescout Technologies sa bezdrôtové prístupové body v minulom roku zaradili medzi 5 najčastejšie napadnutých IT zariadení v podnikových sieťach. Teraz, keď podniky prechádzajú na WiFi 6 a WiFi 7 pre rýchlejšie pripojenie väčšieho počtu zariadení, je zabezpečenie bezdrôtových sietí ešte dôležitejšie.

Napriek rastúcim obavám o bezpečnosť však mnohé malé podniky stále nezaviedli žiadne bezpečnostné opatrenia na svojich bezdrôtových prístupových bodoch  z dôvodu obmedzeného rozpočtu a zdrojov alebo neochoty meniť existujúcu sieťovú infraštruktúru.

Ochrana s využitím cloudu

Spoločnosť Zyxel Networks, líder v oblasti poskytovania bezpečných a cloudových sieťových riešení, v tejto súvislosti predstavila bezpečnostnú službu „Connect and Protect Plus“ (CNP+).

Službu CNP+ poskytuje prostredníctvom cloudu. Komunikuje priamo z bezdrôtových prístupových bodov aj k nim a chráni používateľov WiFi. Ponúka zvýšenú ochranu prostredníctvom filtrovania webového obsahu a prevencie neoprávneného prístupu k dátovým tokom, čím sa posilňuje proti potenciálnym únikom dát.

CNP+ navyše rieši tieto problémy bez toho, aby si vyžadoval zmeny v existujúcich systémoch, čím minimalizuje rekonfiguráciu siete a prerušenie poskytovania služieb. Toto inovatívne riešenie využíva výkon jednotlivých prístupových bodov WiFi 6/7, ktoré sú známe svojou rýchlosťou a kapacitou, a umožňuje im vykonávať bezpečnostné kontroly, ktoré tradične vykonávajú bezpečnostné brány priamo na prístupovom bode.

Umožňuje aj pohodlnú vzdialenú správu prostredníctvom cloudovej platformy Nebula spoločnosti Zyxel Networks alebo mobilnej aplikácie Nebula.

Zameranie na malé a stredné podniky

„Uvedomujeme si, že s tým, ako podniky zavádzajú výkonnejšie technológie WiFi, rastie aj riziko,“ uviedol Kell Lin, senior viceprezident strategickej obchodnej jednotky spoločnosti Zyxel Networking.

„Vďaka úzkej spolupráci s malými a strednými podnikmi sme získali neoceniteľné poznatky o ich špecifických výzvach, ktoré v kombinácii s našimi odbornými znalosťami v oblasti bezpečnosti vytvorili motiváciu na posilnenie bezpečnosti bezdrôtovej siete pomocou jednoduchého riešenia, akým je CNP+,“ dodal.

TS

Zyxel ochrana 1Connect & Protect (CNP) má za cieľ chrániť WiFi siete malých firiem, zariadenia, ktoré sa pripájajú k WiFi, a používateľov siete pred kybernetickými hrozbami a optimalizuje WiFi pripojenie, aby sa zvýšila prevádzková efektivita a spokojnosť zákazníkov.

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo