Fio banka spúšťa vlastnú bankomatovú sieť

Autor Jozef Daňo december 2023 -
Fio banka spúšťa vlastnú bankomatovú sieť Pixabay / Peggy & Marco Lachmann-Anke

Plán je mať do troch rokov 50 bankomatov. Bankomaty podporujú bezkontaktné transakcie, klienti môžu hotovosť vyberať aj vkladať na účet.

Fio banka spúšťa na Slovensku vlastnú sieť bankomatov. K dispozícii je momentálne 14 bankomatov, ktoré sú súčasťou pobočiek po celom Slovensku, a ich počet bude narastať. Všetky bankomaty sú recyklačné – umožňujú hotovosť nielen vyberať, ale aj vkladať.

Umiesťovanie bankomatov sa v budúcnosti bude postupne týkať všetkých pobočiek Fio banky. V ďalšej etape bude pokračovať do strategických miest v rôznych regiónoch Slovenska. Aktuálny plán je dosiahnuť minimálne 50 bankomatov v priebehu 3 rokov.

Všetky bankomaty od samotného počiatku podporujú bezkontaktné transakcie. Klienti Fio banky, ale aj iných bánk, tak môžu hotovosť vyberať jednoduchým priložením platobnej karty alebo smart zariadenia pomocou ApplePay, GooglePay, GarminPay a FitbitPay.

Všetky úkony na bankomatoch Fio banky – výbery, zobrazenia zostatku atď. – budú pre jej klientov zadarmo, a to na Slovensku i v Česku.

„Spustenie vlastnej bankomatovej siete na Slovensku je pre nás veľkým krokom vpred. Chceme zlepšiť skúsenosť našich klientov a poskytnúť im rýchly a spoľahlivý prístup k hotovosti kedykoľvek a kdekoľvek,“ komentoval spustenie bankomatovej siete obchodný riaditeľ Fio banky Jan Bláha.

„Na všetky pobočky plánujeme umiestňovať recyklačné bankomaty, ktoré dokážu hotovosť nielen vydávať, ale aj prijímať a dokážu tak zastupovať hotovostné pokladne. Tie pritom ponechávame na všetkých pobočkách,“ dodal.

Jozef Daňo, Fio banka

Fio banka

 

Mohlo by vás zaujímať:

Zlatá minca opäť ocenila najlepšie finančné produkty Slovenska

Takmer dve tretiny Slovákov preferujú online bankovníctvo

Fio Smartbanking umožňuje jednoduchšie načítanie QR kódu

Tradičné banky v Európe konkurenciu fintechu zvládajú a stále majú klientom čo ponúknuť

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo