Developerská divízia J&T pokračuje v dobývaní Londýna

Autor TS január 2024 -

JTRE London ohlásil nový projekt 220 Blackfriars Road v centrálnej časti britskej metropoly.

Spoločnosť JTRE London po úspechu Triptychu Bankside a Appleby Blue, vyznamenaných viacerými prestížnymi oceneniami, ohlasuje nový projekt 220 Blackfriars Road. Vznikne v spolupráci s charitou Southwark Charities a prinesie administratívnu vežu a domov pre seniorov zasadené do atraktívnych záhrad.

Akvizícia projektu navýši hodnotu portfólia JTRE London takmer na miliardu libier a potvrdzuje rýchly rast spoločnosti počas necelých piatich rokov od založenia popredným stredoeurópskym developerom J&T Real Estate (JTRE).

Dve veže štvrť míle od City

Polyfunkčný projekt s hodnotou 400 miliónov libier v štvrti Southwark, ktorá leží na brehu Temže oproti City of London, predpokladá dve veže. Administratívna budova bude mať 21 podlaží s viac ako 20-tisíc štvorcovými metrami kancelárií najvyššej kategórie, atraktívnymi strešnými záhradami a gastro sekciou. Ide o najvyšší projekt s najvyššou hodnotou realizovaný v centre Londýna na južnom brehu Temže v posledných rokoch.

Susedná budova domova pre seniorov bude mať 15 podlaží, na ktorých vznikne 62 bytových jednotiek so záhradou, charitatívnym centrom a spoločenskou sálou.

220 Blackfriars Road je ukážkový projekt, ktorý umožní neziskovej organizácii Southwark Charities, založenej v roku 1717, naďalej poskytovať skutočne dostupné bývanie na jednej z najdrahších londýnskych adries. Domov pre seniorov je na tomto mieste nepretržite od roku 1752. V súčasnosti sa tu nachádza Domov pre seniorov Edwarda Edwardsa s 25 bytovými jednotkami, ktoré súrne potrebujú modernizáciu, a tiež Prince William Henry Pub.

Sociálne súvislosti a parametre

Vybudovanie nového domova pre seniorov s viac ako dvojnásobnou kapacitou oproti pôvodnej, novými komunitnými priestormi a záhradou umožní práve výstavba a prenajímanie administratívnej budovy. Na prízemí vznikne aktívny parter s priestorom pre reštauráciu.

Projekt 220 Blackfriars Road navrhlo londýnske štúdio Fathom Architects, ktoré zaň už získalo cenu v kategórii bývanie na NLA New London Awards. Projekt zahŕňa všetky stránky environmentálnej a spoločenskej zodpovednosti (ESG), pričom je lídrom v sociálnej oblasti.

Kancelárie budú prevádzkované s nulovou bilanciou emisií CO2 a sú navrhnuté tak, aby spĺňali štandardy ekologických certifikácií WELL Gold, BREEAM Outstanding, cielia na energetický rating NABERS na úrovni 5 až 5,5 (z maximálnych 6) a tiež na Platinum Smart Score, najvyššiu úroveň hodnotenia inteligentných budov Wired Score.

Domov pre seniorov poskytne skutočne dostupné bývanie s vybavením na úrovni prvotriednych londýnskych rezidenčných developmentov. Charitatívne centrum ponúkne kancelárske priestory pre neziskový sektor s výrazne zvýhodneným nájomným. Nové záhradné námestie bude slúžiť nielen obyvateľom, ale aj širšiemu okoliu.

Dobrá reputácia Slovákov v Londýne

„Projekt ešte posilní našu reputáciu developera, ktorý vytvára kvalitné, komplexné a rozsiahle mestotvorné projekty. Na miesto s bohatou históriou a veľkým významom pre miestnu komunitu sa zaväzujeme priniesť ikonickú novú časť Southwarku, ktorá bude slúžiť nielen rezidentom a zamestnancom, ale aj širšej komunite,“ povedal Nigel Fleming, výkonný spoluriaditeľ JTRE London.

„Naša charita poskytuje už viac ako tristo rokov obyvateľom Southwarku bezpečné a pohodlné bývanie v aktívnych a spoločenských komunitách. Som rada, že po dokončení tohto projektu môže naše služby využiť ešte viac ľudí. Pre nás je to projekt, aký sa realizuje raz za generáciu, preto sme si veľmi dôkladne vyberali partnera pre development,“ uviedla Caroline Croft, predsedníčka správnej rady Southwark Charities.

„JTRE London dokáže postaviť vynikajúci domov pre seniorov a má pôsobivé výsledky v oblasti ESG. Som presvedčená, že máme spoločné hodnoty a prinesú vzrušujúci projekt,“ dodala.

Ďalšie dobré londýnske adresy

JTRE London v minulom roku dokončil architektonicky výnimočný domov pre seniorov Appleby Blue, za ktorý získal viacero prestížnych ocenení. Medzi ne patrila hlavná cena Grand Prix v rámci 32. ročníka The Evening Standard New Homes Awards.

Zariadenie s 57 cenovo dostupnými bytovými jednotkami v štvrti Southwark prevádzkuje charita United St. Saviour's Charity, ktorá úzko spolupracuje so Southwark Charities.

V blízkosti 220 Blackfriars Road, v štvrti Southbank, dokončil JTRE London vlani v lete multifunkčný projekt Triptych Bankside v hodnote 450 miliónov libier. Zahŕňa dve rezidenčné veže so 169 prémiovými bytmi a kancelársku vežu One Triptych Place s obchodnými priestormi s celkovou prenajímateľnou plochou viac ako 8 000 štvorcových metrov.

One Triptych Place sa stal aj sídlom samotného JTRE London. V komplexe Triptychu Bankside tiež otvorila kultúrne a vzdelávacie centrum inovatívna umelecká škola Art Academy London.

TS

220 BFR h 3705424 1280

Mohlo by vás zaujímať

J&T Arch Investments sa cez BHP Hotels stal spoluvlastníkom luxusného hotela v centre Londýna

J&T sa chystá etablovať v Londýne vo veľkom štýle – stavbou luxusného rezidenčného komplexu

HB Reavis postaví v centre Londýna kancelársku budovu

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo