V Trenčianskom kraji vyhlásili Top miesta cestovného ruchu

Autor TS apríl 2024 -
Hrad Beckov Hrad Beckov Wikipedia

Porota vyzdvihla hotel v Trenčianskych Tepliciach, kaviareň v Bánovciach nad Bebravou a zaujímavú budovu v kúpeľoch Nimnica. Ocenenie získal aj kastelán hradu Beckov.

Titul TOP v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji začala udeľovať Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región v roku 2017. V jednotlivých kategóriách venuje pozornosť nadštandardným službám, ktoré poskytujú ubytovacie či stravovacie zariadenia, poukazuje na zaujímavé projekty a inovácie a zároveň pamätá na odborný prístup ľudí, ktorí sa venujú rozvoju cestovného ruchu.

Udeľovanie ocenení sa uskutočnilo v zrekonštruovaných priestoroch západného paláca na hrade Beckov.

TOP ubytovanie a gastro

Titul za najlepšie ubytovacie služby si odniesol Hotel Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach. „Patríme medzi najmladšie hotely v Trenčianskych Tepliciach a snažíme sa udržiavať latku kvality našich služieb vysoko. Získaný titul je pre nás motiváciou a zároveň výzvou do nášho ďalšieho pôsobenia,“ uviedla majiteľka hotela Marta Mišíková.

V jednej zo súťažných kategórií určovala víťaza verejnosť. Titul pre najlepšie gastronomické zariadenie v trenčianskom regióne si za rok 2023 prisúdila kaviarni M.O.M cafe v Bánovciach nad Bebravou. Hoci vznikla relatívne nedávno, rýchlo si získala priazeň návštevníkov a v ankete ju podporilo 181 hlasujúcich. „Snažíme sa o koncept kaviarne, kde si ľudia prídu nielen vychutnať dobrú kávu, ale zároveň sa u nás budú cítiť prijatí, tak ako doma,“ povedala majiteľka M.O.M cafe Eva Janíková s tým, že ocenenie ju prekvapilo.

Osobnosť, podujatie a inovácia

KOCR Trenčín región ocenila titulom TOP osobnosť v cestovnom ruchu dlhoročného riaditeľa hradu Beckov Petra Pastiera.

V kategórii TOP turistický produkt vybrala porota spomedzi 7 nominácií ako víťaza Banícky jarmok v Prievidzi. Podujatie sa pravidelne koná v meste a regióne s baníckymi tradíciami, ktoré sa zachovávajú napriek útlmu ťažby.

„Na Baníckom jarmoku dostávajú priestor ako renomovaní umelci z celého Slovenska, tak aj tí miestni,“ priblížila riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska Prievidza Dana Horná. „Stovky návštevníkov sa každoročne pridávajú k baníckemu sprievodu mestom, ktorý robí toto podujatie výnimočným,“ dodala.

Ocenenie za inováciu putovalo do kúpeľov Nimnica, kde sa podarilo vybudovať atraktívny a kúpeľnými hosťami obľúbený kultúrno-spoločenský priestor Kursalon. Ocenenie prevzala predsedníčka dozornej rady Kúpeľov Nimnica Silvia Pavlíková. „Myšlienka prestavby Kursalonu spočívala predovšetkým v prepájaní ľudí a kúpeľných hostí v prostredí kúpeľov. Naplnenie tohto zámeru a množstvo návštevníkov na podujatiach v jeho priestoroch pre nás znamená mnoho,“ povedala pri preberaní ocenenia.

Laureáti prevzali ocenenia z rúk poslanca Trenčianskeho samosprávneho kraja a primátora Bojníc Ladislava Smatanu a predsedníčky KOCR Trenčín región Evy Dudovej Frývaldskej. Tá v príhovore uviedla: „Najlepších v cestovnom ruchu oceňujeme už siedmy rok. Mimoriadne ma teší, že v našom regióne máme ľudí, ktorí nie sú a nechcú byť priemerní, neustále sa posúvajú a ponúkajú každým rokom lepšie služby.“

TS

Trenčín KOCR ocenenia 2024Zástupcovia TSK s ocenenými za Hotel Panoráma, M.O.M cafe, Kúpele Nimnica a Banícky jarmok. V strede Peter Pastier (foto: Slávka Gajdošíková)

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo