Ploštica od Motoroly hlási polohu predmetov a dokáže aktivovať smartfón

Autor TS jún 2024 -

Moto tag, najnovší prírastok do ekosystému výrobcu mobilných zariadení, využíva systém sledovania polohy v prostredí Google.

Spoločnosť Motorola predstavila moto tag, malé čipové zariadenie s technológiou Bluetooth určené na sledovanie polohy predmetov. Zariadenie v tvare disku má jednoduchý dizajn a vylepšené zabezpečenie. Je jednoduché na používanie a kompatibilné s väčšinou smartfónov s Androidom.

Moto tag využíva možnosti siete Google a technológie UWB (ultraširoké pásmo), aby používateľom priniesol nové riešenie sledovania, ktoré možno bezproblémovo integrovať do ekosystému zariadení Motorola.

Kontrola polohy označených vecí

Používateľ má možnosť preverovať, kde sa nachádzajú predmety s pripevneným moto tagom, ktorý možno vložiť aj do špeciálneho prívesku v štýle kľúčenky. Môže sa pripevniť alebo vložiť do malých predmetov, ako sú kľúče či peňaženky, alebo do väčších predmetov, napríklad do batožiny, ktorej polohu môže majiteľ kontrolovať počas leteckej prepravy a podobne. Poloha predmetu sa mu zobrazí v smartfóne na mape.

Motorola 2024 NANO TAG BASICKPACK BLUEBERRY FRONTSIDE

Moto tag bol špeciálne vytvorený na spoluprácu s rozsiahlou sieťou služby Google Nájsť moje zariadenie, ktorá umožňuje používateľom určiť presnú polohu označených predmetov prostredníctvom tejto aplikácie takmer na ktoromkoľvek mieste na svete.

Po spárovaní s androidovým smartfónom podporujúcim ultraširokopásmové pripojenie, ako je napríklad Motorola Edge 50 Ultra, ponúka moto tag sledovanie s ešte vyššou presnosťou.

Zariadenie možno použiť aj opačným spôsobom – dokáže pomôcť s hľadaním odloženého smartfónu, keď používateľ stlačením tlačidla na moto tagu vyvolá jeho zvonenie. Ďalšou užitočnou funkciou je možnosť použiť ho ako diaľkové ovládanie na snímanie fotografií smartfónom.

Odolná konštrukcia

Praktický dizajn moto tagu je navrhnutý tak, aby sa hodil nielen k príslušenstvu od firmy Motorola, ale aj od iných výrobcov a bolo ho možné aj jednoducho fyzicky pripevniť k bežným predmetom.

Jeho odolná konštrukcia s ochranou IP67 ho chráni pred vplyvmi prachu, špiny, striekajúcej vody a ponorenia do sladkej vody do hĺbky 1 metra po dobu až 30 minút. Batéria CR2032 vydrží na jedno nabitie celý rok a je ľahko vymeniteľná. Moto tag bude dostupný zákazníkom v auguste 2024 a jeho cena má byť asi 30 dolárov.

TS / SK

 

Video o moto tagu

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo