Developer Blueprint s podporou 365.bank postaví logistické centrá na Triblavine a v Podunajských Biskupiciach

Autor TS júl 2024 -
Hala LC Triblavina bude mať rozlohu viac ako sedem hektárov (vizualizácia) Hala LC Triblavina bude mať rozlohu viac ako sedem hektárov (vizualizácia) Blueprint

Pri okrajoch hlavného mesta vzniknú desiatky tisíc štvorcových metrov plochy pre logistiku a priemysel.

Slovenská developerská spoločnosť Blueprint predstavila dva nové logistické projekty v Bratislave a okolí. Prvým je megahala pri diaľnici D1 a jej križovatke Triblavina, druhým dvojica hál na Lieskovskej ceste v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice.

Logistické centrum Triblavina

Zámer vybudovať nové skladovo-logistické a výrobné priestory na Triblavine súvisí podľa developera s prítomnosťou priemyselných podnikov v severovýchodnej časti Bratislavského kraja.

Hala bude mať rozlohu 73 702,1 m2 – čiže viac ako sedem hektárov – a bude k dispozícii novým záujemcom. Leží na území obce Chorvátsky Grob. Z celkovej rozlohy areálu 173 446,4 m2 budú 35 % tvoriť zeleň a retenčná nádrž na dažďovú vodu. Začiatok výstavby je naplánovaný na tretí štvrťrok 2025.

Nové logistické centrum je zároveň situované v blízkom susedstve logistického parku vybudovanom spoločnosťou VGP, ktorá sa podieľala na vzniku novej platformy Blueprint.

Logistické centrum v Podunajských Biskupiciach

Nové skladovo-logistické centrum vznikne aj na juhovýchode hlavného mesta, na okraji mestskej časti Podunajské Biskupice. Aj v tomto prípade je výhodou poloha vzhľadom na dopravu, s dobrým napojením na diaľnicu D4.

Na ploche s rozlohou 128 367 m2 budú vybudované dve skladové haly, hala A s rozlohou 17 136 m2 a hala B s rozlohou až 28 980 m2. Priemyselnú zónu bude dopĺňať aj značné množstvo zelene, ktorá svojimi 39 694 m2 zaberie 30,9 % plochy pozemku. So začiatkom výstavby sa počíta v štvrtom kvartáli budúceho roka.

LC Blueprint rsz lgc pdb 02
Logistické centrum v Podunajských Biskupiciach – vizualizácia

Financovanie od 365.bank

Financujúcim partnerom obidvoch projektov je podielový fond 365.invest Capital FKI, ktorý spravuje správcovská spoločnosť 365.invest a tá je súčasťou skupiny 365.bank. Celkový objem investícií do dvoch projektov má byť 120 miliónov eur.

Spoločnosť Blueprint vznikla ako nová platforma združujúca históriu projektov dvoch zakladajúcich partnerov. Súčasný názov nesie od roku 2021, predtým pôsobila pod názvom ZV Logistik Park. Medzi doterajšie projekty spoločnosti patria logisticko-priemyselné parky pod značkou VGP pri Zvolene a na Triblavine (už v katastri susedného Bernolákova s názvom VGP Park Bratislava), ako aj nový logistický park v rakúskom Kittsee.

TS / SK

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo