Slovenský AirExplore získal povolenie na prevádzkovanie letov v USA

Autor PR Servis september 2024 -

Ide zatiaľ o podmienené povolenie FACP, plnohodnotné povolenie bude možné na základe auditu amerického Federálneho leteckého úradu.

AirExplore ako historicky prvá slovenská letecká spoločnosť získala od Ministerstva dopravy Spojených štátov amerických (US DOT) podmienené povolenie zahraničného leteckého dopravcu FACP (Foreign Air Carrier Permit), ktoré jej umožňuje začatie komerčnej prevádzky vo vzdušnom priestore USA.

„Pre AirExplore je získanie tohto povolenia významným momentom, nakoľko sa spoločnosť rozrastá a rozširuje svoje medzinárodné pôsobenie,“ povedal Martin Štulajter, generálny riaditeľ AirExplore. „Získanie povolenia je výsledkom podpory skupiny Avia Solutions Group,“ dodal.

Získanie neobmedzeného povolenia zahraničného leteckého dopravcu v Spojených štátoch a následne udelenie prevádzkovej špecifikácie Federálnym leteckým úradom (FAA) bude možné až po tom, keď FAA vykoná audit na Dopravnom úrade Slovenskej republiky v rámci programu IASA (International Aviation Safety Assessment).

O AirExplore

AirExplore je najväčšia letecká spoločnosť na Slovensku, ktorá poskytuje celosvetovo flexibilné a komplexné ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance) a charterové riešenia osobnej a nákladnej leteckej prepravy. Klientom ponúka lietadlá, posádky, údržbu a poistné krytie.

Spoločnosť má sídlo na letisku v Bratislave a jej flotilu tvoria pasažierske lietadlá typu Boeing 737-800 a nákladné lietadlá typu Boeing 737-800BCF a SF.

O Avia Solutions Group

AirExplore je zároveň súčasťou rodiny Avia Solutions Group, najväčšieho svetového poskytovateľa ACMI riešení s flotilou pozostávajúcou z 214 lietadiel. Táto skupina taktiež poskytuje celý rad leteckých služieb vrátane MRO (údržba, opravy a generálne opravy lietadiel), výcviku pilotov a posádok, pozemnej obsluhy ako aj ďalších pridružených služieb.

Členovia skupiny, ktorá pôsobí v 68 krajinách, zamestnávajú dovedna asi 12 000 kvalifikovaných pracovníkov v oblasti letectva.

PR Servis

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo