Lidl sa chystá dobyť Ameriku

Autor JF máj 2017 -

Američania sa nám opäť trochu priblížia; 15. júna otvoril nemecký obchodný reťazec svoje prvé predajne aj u nich. Na budúci rok by ich v USA malo byť už sto.

Jeden z najväčších svetových maloobchodných predajcov, dôverne známy aj slovenským ľuďom, otvorí svoje prvé americké obchody 15. júna; počas leta dosiahne ich počet číslo 20. „Sme nadšení, že otvoríme prvé predajne v Spojených štátoch o niekoľko krátkych týždňov,“ uviedol v tlačovej správe Brendan Proctor, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Lidl v USA. Prvá fáza vstupu – v roku 2017 – sa týka štátov na východnom pobreží, konkrétne Virginie a Severnej a Južnej Karolíny. Sídlo americkej pobočky je v Arligtone, virginskom predmestí Washingtonu.

Uvádzacie ceny až o 50 % nižšie

Konkurenčné reťazce na presýtenom trhu USA sa zrejme musia nového agresívneho hráča obávať. „Spoločnosť Lidl ponúkne jednoduchý a efektívny prístup k nákupu potravín, čo bude znamenať veľké úspory pre kupujúcich. Pri nákupoch počas tohto leta môžu očakávať, že získajú tovary a potraviny v špičkovej kvalite až o 50 percent lacnejšie ako v ostatných supermarketoch v Spojených štátoch,“ tvrdí tlačová správa. Asi 90 percent potravín, ktoré budú v americkom Lidli k dispozícii, majú byť exkluzívne značkové produkty. Niektoré z nich získali ocenenia za kvalitu v rôznych súťažiach v USA.

Všetky hypermarkety tejto značky pripravené na otvorenie v USA v lete 2017 sú novopostavené budovy. Do budúceho leta plánuje Lidl na východnom pobreží otvoriť až 100 obchodov, čím vytvorí spolu asi 5 000 pracovných miest. Podľa interného materiálu, ku ktorému sa dostali americkí novinári, chce Lidl postupne v USA otvoriť dovedna 600 obchodov. Spoločnosť dnes pôsobí v 28 krajinách Európy (EÚ aj mimo EÚ), kde má spolu viac ako 10 000 prevádzok. Na Slovensku je približne 130 predajní Lidl.

JF

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo